Återföreningen mellan Dragon Welt och Ida-Linn Lundholm. Foto: Privat

Radarparet återförenat, Bundeschampionatet nästa

Hösten 2017 såldes Dragon Welt – i Luxemburg återförenades Ida-Linn Lundholm och ”Drakvältaren”. Nu är han på väg till Bundeschampionatet.

Dragon Welt 1303 (HANN hingst f-12 e Dancier-Weltmeyer, uppf Pernilla Svensson) hade stora framgångar på tävlingsbanorna med Ida-Linn Lundholm, beridare på Tullstorp Dressage Stable. Dragon Welt godkändes som hingst i SWB som 3- och 5-åring och var en del av Tullstorps hingstprogram. Han vann Breeders Trophy-finalerna både som 3- och 4-åring, vann 4-årsfinalen på Elmia och som 5-åring har han vunnit alla kval och finalen i Scandinavian Open, finalen i Falsterbo och SWB Trophy under Gothenburg Horse Show. De var obesegrade på tävlingsbanan när de 2017 gick till final vid unghäst-VM.

I slutet på oktober 2017 såldes hingsten till Helgstrand Dressage och i samband med att fadern Dancier gick bort för tidigt trodde nog de flesta att Dragon Welt skulle få en avelskarriär i Danmark.  Istället såldes hingsten i april vidare till Mandy Zimmer, 30 år och dressyrryttare från på stall Windhof i Luxemburg. Mandy tävlar hela vägen upp till Grand Prix med flera andra hästar.

Framtid
Mandy Zimmer berättar att hon och Dragon Welt var klara för unghäst-VM för Luxemburg.
– Vårt förbund missade att skicka in nomineringen för mina två hästar, riktigt retligt, meddelar Mandy.
– Nästa mål för mig och Dragon Welt är Bundeschampionatet, vi kvalade dit i Frankenthal.
– I vinter ska vi förbereda honom för S-nivå, han gör ett jättebra jobb och jag gillar honom jätte mycket.

Med det blir Dragon Welt en i en mycket exklusiv skara svenskfödda hästar som kvalar till Bundeschampionatet till uppfödaren Pernilla Svenssons stora glädje.

Återförening
Ida-Linn Lundholm har alltid haft ett nära band till Dragon Welt eller Drakvältaren som han kallades i stallet hemma på Tullstorp. Det var säkert inte lätt att skiljas från honom men så är livet i ett professionellt utbildningsstall, hästar utbildas, tävlas och säljs.

Det var i mitten på juli som Ida-Linn Lundholm återförenades med Dragon Welt nere i Luxemburg.
Hur kändes det att återse honom igen?
– Åh det va underbart. Det var starkt att möta honom igen, jag vill tro att han kände igen mig. Det kändes så i alla fall. Jag grät som ett barn, erkänner Ida-Linn.

Hur fick ni kontakt?
– Det var Mandy som skrev till mig när hon fått hem honom  och menade att ”du känner nog den här killen”, typ. Hon frågade lite om det var något speciellt med honom. Jätteuppskattat av mig såklart.

Hur har Dragon Welt det nu?
– Han har det verkligen perfekt där, en superfin gård, stor gräshage, superfin box och Mandy är jätteduktig. Jag är så otroligt glad att han är hos henne.


Placering och seger blev det i Dragon Welt och Mandy Zimmers första starter tillsammans.

Se videon från Stall Windhof här.

Stall Windhof hemsida

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.