Foto Fredrik Jonsving

Dressyr-SM på Strömsholm – 3 unga guldmedaljörer

Idag måndag avgjordes de unga ryttarnas SM i dressyr på Strömsholm.

Unga Ryttare

Sist ut på måndagen var de Unga Ryttarnas final. Guldet gick till Hedda Thunberg från Djursholms Ridklubb på Diva. Efter två kval och finalen slutade ekipaget på 224,769 procent.

– Helt galet! Det är så roligt, jag är så stolt över Diva. Hon kändes jättefin och har skött sig helt exemplariskt hela helgen, säger en rörd Hedda Thunberg efter segern till SvRF:s hemsida.

Silvermedaljen gick till Linnéa Holmgren och QC Sir Dennis som efter tre omgångar slutade på totalt 217,174 procent.

– Det känns fantastiskt, det är klart jag hade målet att ta guld för jag är en tävlingsmänniska men jag är så glad och tacksam över den här hästen, säger hon efter ritten.

Ellen Hedbys och Quentin SV tog hand om bronsmedaljen med totalt 214,800 procent efter tre omgångar.

– Det är helt fantastiskt såklart! Jag har haft min häst i ett år och det är vårat andra SM tillsammans. Vi har haft en jämn helg och det är jag jättenöjd med för det är det viktigaste på ett mästerskap, säger Ellen Hedbys.

Resultat Unga ryttare > > >

 

Juniorer

Juniorernas SM-final avgjordes under måndagen på Strömsholms GP-bana. Totalsegrade gjorde Laura Laustsen från Helsingborgs Fältrittklubb på Fairy Tale som totalt fick ihop 214,073 procent efter två kval och final.

– Det känns jättebra, jag är så glad! Jag kom hit för att bara ha kul och lära mig, jag har bara haft honom i tre månader så jag hade inte förväntat mig att ta guld, säger en glad guldmedaljör efter finalen.

Andraplatsen gick till Mary-Sophie Haid-Bondergaard och Adora Nightingale som efter en magnifik kür slutade på totalt 212,722 procent efter tre omgångar.

– Efter gårdagens mindre bra runda kändes det jättekul att få visa hennes bästa sidor idag. Förra året fick jag en oväntad bronsmedalj och i år blev det silver, säger hon efter ritten.

Så då blir det ett guld nästa år?

– Vi får hoppas på det, skrattar Mary-Sophie Haid-Bondergaard.

Trea och bronsmedaljör blev Filippa Wallqvist från Willands Ryttarförening på Fairy som fick ihop totalt 208,343 procent.

– Det känns jättebra! Jag trodde inte detta, programmet idag kändes sådär men hon är väldigt snäll. Målet framåt är NM, säger Filippa Wallqvist efter prisutdelningen.

Resultat Juniorer > > >

 

Children

I Children-klassen var det ingen tvekan om var guldet skulle hamna – Ronja Kardos segrade i kval 1, kval 2 och finalen. Tillsammans med Holly’s Final blev det sammanlagt 241.034 procent.

– Det känns jättebra, det hade jag verkligen inte tänkt mig när jag kom hit, säger den tolvåriga guldmedaljören.

På andra plats kom Juni Skobe Rosén och Darthula VH som slutade på totalt 229,450 procent.

– Det är jätteroligt! Hon låg på hela ritten och ville inte riktigt skritta men det gick bra ändå. Vi har satsat hela året på NM och EM så det är planen framöver, säger hon.

Bronsmedaljen gick till Tilde Garmark från Sällskapet Segersta Sportryttare på Atterupgaards Foxtrot som slutade på 214,505 procent efter två kval och finalen.

– Det var mitt första SM så det känns jätteroligt! Ritten idag kändes bra, säger Tilde Garmark som är 13 år och har tre ponnyer hemma som hon också tävlar.

Resultat Children > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.