Patrik Kittel är en av storstjärnorna som ska visa upp sig. Foto: Fredrik Jonsving

Dressyrälskarnas dröm går i uppfyllelse i september

Flyinge satsar på dressyren.  Saab International Grand Prix Dressage är tillbaka och de svenska och internationella storstjärnorna kommer att visa upp sig under en hel helg i september.

Arrangörerna lovar bland annat att vi ska få se Patrik Kittel, Juliette Ramel och Therese Nilshagen i den trestjärniga tävlingen. Therese Nilshagen kommer också att rida i en clinic med Klaus Balkenhol. Antonia Ramel och Rose Mathisen, båda reserver i VM, finns också på plats, meddelar arrangören.

Det är sista helgen i september som gäller för den som vill vältra sig i dressyr.

Förbundskapten Bo Jenå är nöjd över att få en så stor internationell dressyrtävling på hemmaplan.

– Det finns inte många chanser för unga svenska dressyrryttare och ryttare som inte rider Nations Cup att känna på internationellt motstånd. Det här ger oss helt nya möjligheter, säger Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Helgen kommer helt och hållet vigas åt dressyren. Något som inte är allt för vanligt, menar arrangörerna.

– Ofta får dressyren trängas och ibland trängas undan av andra grenar. Här blir det 100 procent dressyr. Inte bara på tävlingsbanan, vi försöker även hålla utställningen dressyrinriktad, det blir clinics och Saab kommer att presentera nya innovationer som intresserar dressyrryttare, säger Cecilia Rätz, som är tävlingsledare till Svenska Ridsportförbundet.

Självaste Ulla Håkansson kommer också finnas på plats. Hon har nämligen fått ett wild card och kommer, 80 år ung, bjuda på fin dressyr med Diddi Cool. Ulla Håkansson har bland annat två OS-medaljer i brons och 24 SM-medaljer i olika valörer.

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.