Isabell Werth med Bella Rose i stallet respektive på VM 2014 i uppvärmning och tävling. Foto: Kim C Lundin

Dressyrdrottningen har valt VM-häst

Tävlingarna i Cappeln innebar ännu ett härligt kvitto för Isabell Werth att topphästen är tillbaka på allvar.

För Isabell Werth har Bella Rose alltid varit speciell häst, en begåvning utöver det vanliga. Och det trots att Isabell Werth har tre andra hästar på FEI:s rankningslista inom topp-10 med Weihegold, Emilio och Don Johnson FRH. När stoet skadade sig på hösten efter VM Caen 2014 var det ingen i Werths team som varken anade eller ens befarade att skadeuppehållet skulle gå över nära fyra år.

Isabell Werth gav sock aldrig upp, hon visste vad hon hade i stallet. Sedan stoet comeback i slutet av juni i Fritzens har hon och Isabell tagit sex raka segrar, de två senaste i tyska Cappeln i helgen.

Enligt Dressursport Deutchland har Isabell Werth gjort sitt personliga val inför VM – det blir Bella Rose som det tyska lagankaret väljer om förbundet säger ja.

Isabell Werth och Bella Rose hemma i det nya tävlingstallet i juni. Foto: Kim C Lundin

Bella Rose (Westf sto f -04 e Belissimo M-Cacir X, uppf Heinrich och Wilhelm Strunk, äg Madeleine Winter Schulze) beskrivs av Isabell Werth så här:

”Hon är en sådan diva, inte arrogant men hon vet att hon är en stjärna. Hon för sig med sådan värdighet alltid, en drottning i stallet. Så modig, så snäll, min son Fredric kan gå med henne till hagen, hon är världens mildaste, så vänlig och kelig. Men när du sitter på så är det som en supermodell, det slår gnistor om henne.”

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.