Jessica von Bredow Werndl. Foto FEI /Lukasz Kowalski

Dressyrdrottningen Jessy kommer till Stockholm

Nu står det klart att ingen mindre än dressyrens världsetta, Jessica von Bredow-Werndl, kommer till Sweden International Horse Show. Världstvåan Cathrine Dufour är sedan tidigare klar för start.

Publiken på Friends Arena kommer minst sagt att bjudas på spännande dressyr i absoluta världsklass.
Det blir en storslagen show när några av de bästa dressyrryttarna i världen ska göra upp i Saab Top 10 Dressage på Friends Arena den 25-28 november. Nu är även den bästa av de bästa klar för start.
Tyska Jessica von Bredow-Werndl plockade hem inte bara en, utan två guldmedaljer från OS i Tokyo tidigare i somras. I den avslutande küren red hon hem segern med storslagna 91,732 procent. Guldtåget fortsatte även under EM i tyska Hagen i september. Där stod hon återigen högst upp på prispallen , både individuellt och i lag, och åkte hem med tre guld.
Till Stockholm tar hon med sig guldhästen TSF Dalera BB. Ekipaget har tillsammans ett personbästa på svindlande 93,025 procent i kür. Den svenska publiken får se det 14-åriga stoet dansa fram i en Grand Prix på lördagen och en Grand Prix Kür under söndagen.
– Dalera har mycket energi och vi är taggade inför Saab Top 10-finalen i Stockholm! Jag har varit där två gånger tidigare och älskar Sverige. Jag ser mycket fram emot den fantastiska publiken på Friends Arena, säger Jessica von Bredow-Werndl.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.