Patrik både instruerade och red, Malin Wahlkamp Nilsson red och ett helt gäng svenska framtidsryttare sög i sig allt. Foto: Lyndal Oatley för SAAB

Dressyrens ungdomsryttare på träningsdag hos Kittel

Som ett led i SAAB:s sponsring kring en satsning på svensk ungdomsdressyr åkte årets trupper till Patrik Kittel i Tyskland på en inspiration och träningsdag. Se film från dagen.

Svenska Ridsportförbundet berättade på sin hemsida att ryttarna i ungdomslagen hade en spännande aktivitet framför sig. Både som en avslutning och som en inspiration / kick off mot nästa säsong åker ungdomsryttarna tillsammans till Patrik Kittel på Tecklenburg utanför Nottuln i Tyskland för en helg i början på augusti. Inbjudan kommer från Saab Team Sweden Dressage, och resan är start för SAAB och Svenska Ridsportförbundets satsning för att utveckla svensk ungdomsdressyr mot framtida mästerskap.

Patrik Kittel berättar på sin hemsida om upplägget för dagen så här:
”Det blev en härlig dag när juniorer, young rider och U25-ryttare från Sverige kom ner till oss för en dagsvisit tack vare SAABs sponsring. Jag och Malin gjorde ett antal demoritter på hästar som var från 6 år och uppåt genom utbildningsskalan för att demonstrera träning, utbildning och utveckling genom de olika stadierna. Efter det här var det analys av filmade ritter, vi tittade på varje ryttare ritt för att hitta förbättringar och såg även video på de bästa i varje årsgrupp.”

Video från träningsdagen 

SAAB Ridsportens Innovationer from outstanding stables on Vimeo.

Träningsdag hos Patrik Kittel med fler bilder

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.