Edward Gal - Glock's Zonik N.O.P.

Dressyrikonen Edward Gal tar paus

Holländske dressyrryttaren Edward Gal meddelar oväntat att han kommer att ta paus från tävlande under 2022. Han har inte löst internationell licens och meddelar att han inte kommer att ställa upp i holländska mästerskapen.

I dagarna kom ett oväntat besked från holländske dressyrikonen Edward Gal, 52, mest känd för sina framgångar med legendariske Totilas, men alltid i topp i mästerskap och stortävlingar även med andra hästar som Glock’s Undercover, Glock’s Voice och senast tävlande i OS med Total US. Han meddelar nu att han tar ett paus från tävlande i mästerskap under 2022. Han kommer inte att delta i holländska mästerskapen som utgör kval till VM i Herning i augusti.

– Jag har tävlat i så många år och njutit av det. Men efter OS kände jag att jag behövde en paus. Jag älskar att rida hemma på Glock’s Horse Performance Center, träna våra hingstar och jag vill fortsätta att göra det under det här året i lugn och ro. Efter det kommer jag att vara tillbaka i sporten med full energi.

Sedan 201o har Edward Gal tävlat i 217 internationella klasser och vunnit inte mindre än 86 av dessa.

I slutet av 2021 blev det klart att Edward Gal friades på alla punkter från anklagelserna från djurrättsorganisationen PETA, som flera gånger anmält honom för brott mot djurskyddslagen. Efter det var det tal om att han själv skulle stämma organisationen för förtal, men någon sådan stämning har ännu inte meddelats.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.