Dressyrikonens minnessaker på auktion

Margit Otto-Crépin var en av de största inom dressyren. Efter att hon gick bort i år kommer man nu att auktionera ut en del av hennes minnen från OS och andra tävlingar.

Den 25 juli kommer man att auktionera ut delar av dressyrdrottningen Margit Otto-Crépins arv. Det handlar om föremål som har anknytning till hennes karriär inom ridsporten: Souvenirer från två OS, priser från Europamästerskap och CHIO Aachen. Här finns också ett franskt ordensbevis som hon fick ta emot av president Francois Mitterand.

Margit Otto-Crépin var född i Tyskland men gifte sig med en fransk hoppryttare och blev fransk medborgare 1971. Hennes ryttarkarriär tog fart när hon blev fransk mästare i dressyr med den före detta fälttävlanshästen Caprici. Ekipaget deltog i både VM i Lausanne och OS i Los Angeles. Hon vann silver i OS i Seoul och tog flera stora segrar, bland annat vann hon med den magnifike Corlandus  världscupen i Göteborg 1989.

Hon gick bort den 19 april i år efter en tids sjukdom (ej Covid-19), 75 år gammal. Hon fortsatte att spela en viktig roll inom ridsporten även efter att hon slutat tävla – bland annat i FEI:s dressyrkommitté och som ordförande i dressyrryttarnas internationella klubb.

Länk till katalogen > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.