Severo Jurado Lopez med Springbank II VH 9272 .  Foto Kim C Lundin

Dressyrlistan klar för Stockholm Horse Week på Stadion

Nu är ryttarlistan klar för nästa veckas stora dressyrhändelse – Grand Prix och Grand Prix kür på Stockholms Stadion under Stockholm Horse Week med Longines Global Champions Tour.

Startfältet är nu klart för stora rundan av dressyrklasserna under Stockholm Horse Week. Flera spännande svenska dressyrryttare är med under dressyren på Stockholms Stadion nästa vecka.

– Jag tycker att det är jättekul att Stockholm & Stadion får en internationell dressyrtävling. Jag har väldigt många goda minnen från VM 1990 som arrangerades där och ser fram emot att få se våra svenska ryttare visa upp sig, säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr i arrangörens pressmeddelande.

Startfältet till stora rundan, som består av Grand Prix på fredagen och Grand Prix Kür på lördagen, toppas av den spanska ryttaren Severo Jurado Lopez. Han kom femma vid OS i Rio de Janeiro 2016 och är till vardags beridare vid Helgstrand Dressage.
– Severo är känd för sin mjuka ridning och är en skicklig ryttare som vi ser fram emot att få se tävla på Stadion, säger Sara Johansson, tävlingsledare Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week.

Flertalet svenskar kommer att få chansen att rida på Stadions anrika arena. En av dem är Rose Mathisen som är med i landslagets spetstrupp.
– Jag ser jättemycket fram emot att tävla mitt i centrala Stockholm. Jag och min häst är i lysande form och jag hoppas på ett riktigt bra resultat, säger Rose Mathisen.

Ryttare stora rundan
Severo Jurado Lopez (ESP)
Rose Mathisen
Anna von Wendt (FIN)
Mai Tofte Olesen (DEN)
Paulinda Friberg
Gunilla Byström
Charlotte Haid Bondergaard
Mads Hendeliowitz
Nathalie Oldfors

Första året som tävlingen arrangeras
Det är första året som Stockholm Horse Week arrangeras och det är i tuff konkurrens med andra tävlingar runt om i Europa. Målet är att till nästa år ta steget upp från fyrstjärnig till femstjärnig internationell nivå.
– Vi är glada över det startfält vi fått till i år, med bland annat många duktiga svenska ryttare. Självklart är evenemangets mål att redan till nästa år ha fler internationella namn till tävlingarna, säger Sara Johansson, tävlingsledare.

Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week arrangeras 13–16 juni 2019 på Stockholm Stadion och arrangeras av Stockholm Horse Week i nära samarbete med Stockholm Stad.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.