Dressyrryttaren en av världens yngsta mångmiljardärer

Danska dressyrryttaren Anna Kasprzak, 29, finns på en exklusiv lista – den med namnen på världens yngsta mångmiljardärer. Anna Kasprzaks förmögenhet uppskattas till cirka 9,6 miljarder kronor.

Dressyrryttaren Anna Kasprzak, 29 år, är på åttonde plats på listan över världens rikaste mångmiljardärer under 30 år. Förmögenheten grundades av hennes morfar Karl Toosbuy, som startade tillverkning av skor 1963. I dag har skoföretaget Ecco cirka 3 000 butiker och tillverkar årligen cirka 12 miljoner skor och har 12 670 anställda.

Annas mamma Hanni Toosbuy Kasprzak är hennes tränare och sponsor och högsta chef i Ecco. Hon lär inte ha något emot att Anna inte arbetar i företaget. Istället driver Anna bolaget Kasprzak Dressage.

Med Donnperignon, som hon tävlade fram till 2017 har hon bland annat ridit VM och OS och varit 5:a i världscupfinalen. Efter ett tävlingsuppehåll i samband med att hon fick en dotter i maj förra året, tävlade hon förra helgen i Herning med två fjärdeplaceringar i Grand Prix och küren på Rock Star 13. Annas mest lovande unghäst just nu är uppmärksammade stoet Victoria’s Secret, som hon och hennes familj köpte av Andreas Helgstrand.

 

Anna Kasprzak och Quarton har gjort Grand Prix debut

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.