Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy

Dressyrsatsningen växer i Sweden International Horse Show

I år blir satsningen på dressyren på Friends ännu större. Det blir en ny öppen träning där publiken får ta del av toppekipagens förberedelser och satsningen på Lövsta Future Challenge växer.

Sweden International Horse Show satsar i år ännu mer på dressyren. Avtalet med Saab förnyas med den gemensamma satsningen på Saab Top 10 Dressage, som nu verkligen etablerat sig efter tre år.

– Vi vill utveckla dressyren och öka intresset för sporten hos allmänheten. Det har vi lyckats med bland annat genom satsningen på Saab Top 10 Dressage i samband med Sweden International Horse Show, där vi bjuder publiken på det absolut bästa inom dressyrvärlden. Vi är glada att den satsningen fortsätter och att vi tillsammans med teamet bakom SIHS kommer att ta konceptet vidare och bjuda på ännu mer av världens bästa dressyrryttare, säger Stefan de Flon, sponsoransvarig på Saab.

– Saab Top 10 Dressage har blivit en viktig tävling för världens bästa dressyrryttare, säger Patrik Kittel, dressyransvarig för Sweden International Horse Show. Förutom att vi har fina tävlingar med de bästa sportsliga förutsättningarna, så älskar ryttarna att tävla på Friends Arena och inför vår fantastiska publik.

Patrik Kittel – Well Done de La Roche Cmf Foto: Fredrik Jonsving

Förutom att ryttarna gör upp i en Grand Prix på lördagen och en kür på söndagen, kommer publiken kunna ta del av hur Top 10-ryttarna förbereder sig inför dessa klasser. Under fredagen kommer de genomföra en öppen träning där publiken får följa förberedelserna inför helgen.

Ytterligare en vidareutveckling av dressyren görs tillsammans med Lövsta Future Challenge Dressage. Finalerna i Lövsta Future Challenge, där både unga ryttare och unga Grand Prix-hästar tävlar, har genomförts under SIHS sedan 2011. Genom ett utökat samarbete mellan Lövsta Future Challenge och Sweden International Horse Show utvecklas finalen och publiken i Friends Arena får se de unga talangerna i två finalklasser, en under fredagen och en på lördagen.

Fredagens omgång av Lövsta Future Challenge kommer att kommenteras av Patrik Kittel tillsammans med någon av hans vänner i startfältet till Saab Top 10 Dressage.

– Vi är väldigt glada över att ta dessa nästa steg och vidareutveckla dressyren på SIHS ytterligare säger Christin Ericsson, Event Director för SIHS. Vi kommer att erbjuda ett unikt innehåll för den dressyrintresserade publiken.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.