Dubbel Nations Cup i Rotterdam i midsommarhelgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.

DRESSYR

TORSDAG

Under torsdagen drog tävlingarna igång för dressyrryttarna med en Grand Prix. Individuellt gick det bäst av svenskarna  för Patrik Kittel som tog en andraplats med Blue Hors Zepter på 76,130 procent. På sjätteplats kom Jeanna Högberg och Astoria som fick ihop 71,413 procent.

För Tinne Vilhelmson Silfvén blev det 67,500 procent med Devanto och Jacob Nörby Sörensen och Sheeran slutade på 67,457 procent.

När placeringarna för alla svenska ryttare lagts ihop står det klart att Sverige ligger på en tredjeplats efter USA och Nederländerna som delar ledningen.

På lördag fortsätter tävlingarna med Grand Prix Special som startar klockan 16:00 och därefter Grand Prix Kür med start 19:10.

RESULTAT
Nations Cup Grand Prix: 1) Dinja Van Liere, Nederländerna, Hermes, 79,739 procent 2) Patrik Kittel, Sverige, Blue Hors Zepter, 76,130% 3) Ashley Holzer, USA, Valentine, 72,957% 6) Jeanna Högberg, Sverige, Astoria, 71,413%

Fullständig resultatlista

Sverige har en minst sagt imponerande meritlista i Nations Cup-sammanhang. I tre av de fem senaste upplagorna har segern gått till Sverige. I årets upplaga har Sverige redan en seger från Mariakalnok i Ungern tidigare i vår.

Det svenska laget:
Patrik Kittel – Blue Hors Zepter
Tinne Vilhelmson Silfvén – Devanto
Jacob Nörby Sörensen – Sheeran
Jeanna Högberg – Astoria

Tävlingarna avgörs genom Grand Prix som reds på torsdagen och fortsätter på lördag med Grand Prix Special som startar klockan 16:00 och därefter Grand Prix Kür med start 19:10.

För Sverige väntar ytterligare en Nations Cup-tävling i Aachen innan avslutningen i Falsterbo i juli.

FEI Dressage Nations Cup säsongen 2022
17-18 mars Wellington Florida, USA
6-8 maj Mariakalnok, Ungern
21-22 maj Compiégne, Frankrike
23-26 juni Rotterdam, Nederländerna
30 juni-2 juli Aachen, Tyskland
14-17 juli Falsterbo, Sverige

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor

Läs mer om FEI Nations Cup i dressyr här

HOPPNING

Under helgens tävlingar i Rotterdam ska även Longines FEI Nations Cup avgöras i hoppning. Sverige har startat en deltävling i Sopot, Polen, där laget slutade på sjätte plats. Efter Rotterdam arrangeras ytterligare deltävlingar i Falsterbo i juli, därefter i Hickstead i Storbritannien 27-31 juli och avslutningsvis i Dublin, Irland, i augusti.

Sverige har flera hoppryttare på plats i Rotterdam:
Petronella Andersson
Angelica Augustsson Zanotelli
Jens Fredricson
Wilma Hellström
Douglas Lindelöw

På fredag klockan 16:00 startar Nations Cup klassen som går över två rundor över 1,60-hinder.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor

Läs mer om FEI Nations Cup i hoppning här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.