Mr Grey VH. (arkivbild) Foto: Kim C Lundin Mr Grey VH är vacker som en dag Foto: Kim C Lundin

SWB-hingsten Mr Grey VH accepterad för vidare prov

Västra Hoby Stuteri har för andra gången med en hingst Mr Grey VH till hingstekåringen. Det är mycket ovanligt att SWB-hingstar visas och klarar DWBs nålsöga.(Uppdaterad)

Mr Grey VH på banan

Den 4-årige hingsten med katalognummer 79 Mr Grey VH (SWB) e Grey Flanell-Dalwhinnie, är uppfödd av Västra Hoby Stuteri AB. Hans ägare Tobias Hansson har redan känt på hur det är att bli historisk på dansk mark – Springbank II VH blev segerhingst här som 4-åring 2018.

DWB:s avelsledning meddelade efter visning under ryttare att Mr Grey VH är godkänd för avprövning.

Mr Grey VH (SWB) by Grey Flanell out of Darling II VH by Dalwhinnie- Don Shufro. Approved in Dansk Varmblod 🏆😊🙏🏻🐎 Thx @Eric Guardia and whole Team Helgstrand Dressage for excellent education as always 👌🏻👌🏻👌🏻

Gepostet von Västra Hoby Stuteri Ab am Donnerstag, 7. März 2019

Katalogbladet för Mr Grey VH

Mr Grey VH har en helt annan silhuett och stam även om han sett ljuset i Västra Hoby norr om  Lund. Hingsten är döpt efter huvudpersonen i boken ”Fifty shades of Grey” .
– Jag har inte läst boken eller sett filmen men den var väldigt populär just då. Sen verkar han ha samma kaxighet som huvudpersonen, en stark utstrålning, säger Tobias Hansson.

Hur skiljer sig Mr Greys temperament från Springbank?
– Vi har aldrig provat Mr Grey i sådan här miljö, så vi vet inte riktig hur han kommer att ta in hela evenemanget. Han är hetare än Springbank så vi får se helt enkelt. Exteriört är han nära den typ av häst jag försöker avla fram, han ligger otroligt nära min målbild av en modern dressyrhäst.

Det är en hingst som varit i genom flera skärseldar redan i sitt liv, vad är det som hänt honom?
– Han skadade sig svårt under sin första sommar, hans ena bakben var snudd på av och han har ett fullt ärr. Han hade fastnat i ett staket och trasslat in sig. Det var 10 veckors boxvila, mitt i sommaren, inte lätt för ett föl. Jag var redo då att fatta ett svårt beslut, men han klarade sig tack vare duktiga veterinärer.
– Oturen var framme  förra året just innan Herning när han fick en spricka i en kota efter olycka i en skrittmaskin. Nu har han ett är till. Då var jag inte övertygad om att vi skulle kunna vara här idag.

Hur kom det sig att du betäckte med Grey Flannel [red. not trakehnerhingst efter Gribaldi]?
– Han är en av mina drömhästar, det finns mycket känslor kring det valet. Jag och pappa Torsten satt och tittade på Clipmyhorse och såg honom när han var två och halvt, år. Vi visste då att vi skulle ha honom men det gick inte så lätt. Vid det laget hade SWB ingen ett-sto-licens så det gick inte att använda en 3-åring. Först som 4-åring kunde vi använda honom. Nu fick inte pappa uppleva det fina resultatet, han gick bort för tidigt, men jag tror han ser oss ändå.

Du har nu visat två hingstar här i DWB, vad ger det dig för fördelar?
– Jag tycker hingstarna får en helt annan chans på det här sättet att visa dem först och främst. Här i Herning är det en internationell marknad han visas upp för. Blir han godkänd och accepterad här så gäller det i flera länder. Då slipper han göra fler prov, han är godkänd i DWB och med det i flera andra förbund, det är hästvänligt, konstaterar Tobias Hansson.

Du samarbetar med Helgstrand Dressage om matchningen, blir det fler samarbeten framöver?
– Ja, framöver storsatsar jag. Till hösten finns två till tre adepter som ska få prova lyckan här i DWB på förselekteringen, berättar Tobias Hansson, SWB-uppfödare som lyckas i dressyrmeckat DWB.

Mr Grey VH i ringen

Hela visningen

Mr Grey VH by Grey Flanell out of Darling II VH by Dalwhinnie – Don Shufro😊 Dansk Varmblods Hingstekåring Helgstrand Dressage

Gepostet von Västra Hoby Stuteri Ab am Donnerstag, 7. März 2019

 

Start- och resultatlistor

Start- och resultatlistor tävlingsklasser  
Livesändningar

Evenemangets hemsida

Hela hingstkollektionen med stam 

Tidigare artiklar om Herning

Herning: Mönstring på fast botten – bilder och filmer

Ride-tv: Häng med till Hernings öppna stallar

Löshoppning på danska – så här går det till i Herning
Herning Hingstekåring slår upp dörrarna – Ridenews guidar dig

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.