Edward Gal - Glock’s Undercove

Edward Gal överväger att ta strid mot djurrättsorganisation

Efter den senaste stämningen från djurrättsorganisationen PETA överväger Edward Gal att vidta rättsliga åtgärder.

Djurrättsorganisationen PETA har flera gånger anmält den den holländske dressyrryttaren Edward Gal för att ha brutit mot djurskyddslagen. Senast har organisationen gjort en stämningsansökan gällande händelser vid det skandalkantade EM 2015 i Aachen. Det var då som Totilas med sin nya ryttare Mattias Rath gick Grand Prix med uppenbart orena rörelser och Edward Gal diskvalificerades med Glock’s Undercover för blod i munnen.

PETAs stämning gällde blodet i munnen och man menade att Gal hade ridit hästen i rollkur för länge. Inför rättegången var PETA segervissa och skrev på sin hemsida: ”Det är en milstolpe att ett djurskyddsärende som involverar en framstående gärningsman går till domstol efter mer än sex år. Förmodligen har hans kändisstatus också inneburit att det straffrättsliga systemet fördröjde förfarandet och legaliserade misshandeln av hästen alldeles för länge. Vi hoppas nu på ett hårt straff för Edward Gal”.

PETA förlorade dock i rätten och enligt den holländska sajten horses.nl överväger Edward Gal nu att slå tillbaka med rättsliga åtgärder mot PETA, eftersom hans namn har skadats av den negativa publiciteten. Tyska medier har också publicerat felaktig information om att Edward Gal skulle ha befunnits skyldig och bötfällts.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.