Isabell Werth och Bella Rose. Foto: Kim C Lundin

EM// 85 procent utan stigbyglar – vi är helt golvade av Dorothee Schneider men guldet gick till Die Queen

Man brukar tala om handicapsyndromet, där en golfare som spelar under sitt handicap slår sista bollarna rakt in i skogen för att kompensera och återfå status quo.

Kanske var det något sådant som drabbade Dorothee Schneider i kvällens Grand Prix Special. Med Showtime producerade hon en fullkomligt bländande ritt, där tre av domarna gav henne högre procent än självaste Isabell ”Die Queen” Werth. Men mot slutet tappade hon både stigbyglarna och bytena – och landade ändå på fantastiska 85,456 procent. Kanske hade hon annars stått för detta EM:s stora guldskräll?

Vi var i alla fall fullkomligt golvade av den fantastiska energin och utstrålningen i ritten och Dorothee sa efteråt ”Det här är den bästa dagen i mitt liv”. Hon konstaterade också att hon kanske måste gå hem och sitsträna på longerlinan eftersom hon tappade stigbyglarna…

Men nu blev det som väntat Isabell och Bella Rose som tog sitt sjunde EM-guld med 86,520 procent efter en briljant ritt och silver till Dorothee.

Cathrine Dufour och Atterupsgaards Cassidy fick en skön revansch efter tisdagens missar när hon red i fullkomligt vräkande ösregn. Nu säkrade hon bronsmedaljen med 81,337 procent.

Tre svenskar gick vidare till lördagens kür: Patrik Kittel med Well Done de la Roche, Juliette Ramel med Buriel KH och Therese Nilshagen med Dante Weltino.

Läs mer här i Kim C Lundins rapport på plats i Rotterdam > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.