Charlotte Dujardin och MSJ Freestyle Foto: Kim C Lundin

EM// Charlotte Dujardin om sorgen och besvikelsen

Charlotte Dujardin talar ut efter gårdagens diskning i EM i dressyr. ”Idag har varit en av de svåraste dagarna i min karriär. Jag är helt förkrossad.”

Charlotte Dujardin har talat ut om diskningen i gårdagens Grand Prix pch lagtävling för dressyren i EM i Rotterdam.
Efter att ha levererat personbästa med Mount St John Freestyle på 81.91 procent och till synes säkrat silvret för britterna blev hon diskvalificerad. Efter att man funnit blod på stoets vänstra sidafälldes hon av blogsregeln vid stewardens kontroll. Uteslutningen resulterade i att Sverige som nyss snuvats på bronset av Nederländerna plötsligt fick göra sig klara för prisutdelning medan holländarna fick ta emot silvermedaljerna. Tyskland förblev ohotat som guldmedaljörer.
Det brittiska laget trillade ner till fjärde plats och Charlotte åkte ut ur EM.

I ett uttalande i sina sociala medier säger Charlotte:
– Idag har varit en av de svåraste dagarna i min karriär. Jag är helt förkrossad.
– Freestyle och alla hästarna i mitt liv har blivit min familj och alla de ögonblick som håller mig och laget i den här villkorslösa kärleksaffären är det som får oss att gå upp varje morgon och göra det vi gör.
– Vänskapen, partnerskapet och de oskattbara ögonblicken som ger oss glädje är viktigare än all framgång och jag har alltid känt att det är ett privilegium att vara med de här hästarna som ger mig så mycket.

Charlotte kommenterar också de många meddelanden som hon fått på sociala medier.
– De säger att utmaningar i livet gör oss starkare och även om mitt hjärta är krossat nu när jag skriver det här så är jag tacksam för alla välgångsönskningar. Till er som har använt sociala medier på grymmaste tänkbara sätt vill jag säga att var och en har rätt till sin egen åsikt och jag kan inte hindra det. Jag kan bara tacka de som tror på mig.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.