Juliette Ramel - Buriel K.H.

EM i dressyr: Överlägsen guldmedaljör – igen

När Jessica von Bredow Werndl avslutade torsdagens Grand Prix special var det ingen snack om saken. Regerande OS-guldmedaljören tog nu även EM-guld – i överlägsen stil.

Isabell Werth tog ledningen med Weihegold, men utmanades en stund av Cathrine Dufour och Bohemian gjorde sin livs ritt och snuddade vid guldet – men fick en rejäl miss precis i avslutningen.

Två svenska ekipage är klara för küren – Juliette Ramel med Buriel K.H. och Therese Nilshagen med Dante Weltino Old.

Jeanna Högberg gjorde en fin insats med Lorenzo, men tog inte en plats i lördagens kür.

I torsdagens Grand Prix Special red man om individuella medaljer och om en plats i lördagens kür där de 15 bästa ekipagen från idag deltar.

Therese Nilshagen har försiktigt sagt att hon kanske försöker ta någon liten mer risk idag, men inleder mycket stabilt och säkert med Dante Weltino Old. Det blir dock ett lite mattare program idag och de hamnar till sist lite bakom Juliette och ”Burri” i resultatlistan, tills vidare en tredje plats.

Therese Nilshagen - Dante Weltino
Therese Nilshagen – Dante Weltino. Foto KimC.nu by Ateni AB

Juliette Ramel och Buriel K.H. var nia igår. De har gjort strålande specialer tidigare och självklart hoppas vi på en skarp insats idag. De inleder fantastiskt och ligger en lång stund i ledningen.
I skritten tappar de lite, men sedan hämtar de upp igen i piaff, passage – och så får de ett oförklarligt avbrott i galoppdelen. Sedan ytterligare en miss – och så en fin avslutning på det. Ritten blir en berg- och dalbana med magiska toppar och missar som inte ser jättestora ut, men som blir dyra.

Till slut blir det 76.900 procent.

Juliette Ramel - Buriel K.H.
Juliette Ramel – Buriel K.H. Foto KimC.nu by Ateni

Finska ekipaget Henri Ruoste – Kontestro var nära att stå för dagens skräll, då de tidvis låg högt över ledande Carl Hester. Men tre rejäla missar i programmet sänkte resultatet, trots fantastiska piaffer och ett härligt samspel mellan häst och ryttare.

Henri Ruoste - Kontestro
Henri Ruoste – Kontestro. Foto KimC.nu by Ateni AB

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.