Emma Jönsson - Gerion

Hemmaseger för ”Göran” och Emma – Lina och Languedoc vann ungdomsklassen

När Lövsta Future Challenge reds i Billdal i helgen segrade Emma Jönsson och Gerion/Göran i klassen för unga hästar medan Lina Dolk och Languedoc tog hem segern i klassen för unga ryttare.

U25-ryttarna var först ut i Lövsta Future Challenge Dressage i Billdal, där man nu red det fjärde kvalet.

Det blev Lina Dolk med Languedoc som säkrade segern med 69,75 procent.

— Vi fick en liten skakig start i programmet idag, men vi fick till ett fint skritt och galopprogram som jag är supernöjd med. Det här var första tävlingen efter EM, så nu ska vi hem och slipa på formen inför Jönköping Horse Show, sa Lina efter ritten.

Tvåa blev Emelie Aldenfalk med Winton på 67,157 procent. Tredjeplatsen gick till Elin Mattsson och Beckham som sedan tidigare har tre raka kvalsegrar. De fick idag 66,765 procent och är därmed klara för final.

Hemmaseger för Göran till publikens jubel

Bland de unga Grand Prix-hästarna var det ingen som rådde på hemmaekipaget Emma Jönsson och Gerion, eller Göran som han även kallas hemma. Till hemmapublikens jubel red de hem förstaplatsen på 71,471 procent.
– Jag är jättenöjd med min häst idag. Det var också en väldigt härlig känsla att få rida för hemmapubliken. Nu ska vi iväg och träna för Kyra (Kyrklund) några dagar innan vi laddar om inför Jönköping Horse Show.

Tvåa i klassen blev Maria von Essen med Invoice på 70,245 procent och trea Stefan Jansson med Zidney på 69,902 procent.

Nästa kval går av stapeln under Jönköping Horse Show 28-29 oktober. Då kommer alla ekipage att rida om poäng i två klasser i stället för en. Detta på grund av att ett flertal Lövsta Future Challenge-anslutna hästar hamnat i karantän efter att en häst uppstallad på Flyinge testat positivt för ekvint coronavirus och således inte kunde delta i kvalet på Billdal. Det är helt klart bäddat för ett spännande sista kval innan vi vet vilka som får rida final i Friends Arena.

Lövsta Future Challenge Ranking > > >
Resultat Billdal > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.