Emma Jönsson - Gerion

Emma Jönsson och Tinne Vilhelmson Silfvén vinnare i tredje Lövstakvalet

I Lövsta Future Challenge Dressage tredje kvaltävling stod Emma Jönsson med Gerion och Tinne Vilhelmson Silfvén med Van Vivaldi 1286 som vinnare.

Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage avgjordes under söndagsförmiddagen på Flyinge.

Det var totalt 22 ekipage som kom till start under söndagens två inledande klasser för dagen. Emma Jönsson och Gerion bjöd på en fin uppvisning. Domarna gillade vad de såg och belönade ekipaget med 72.304 procent som gav seger med god marginal.

Emma Jönsson har med sig en andraplats och en seger med Gerion från tidigare kvaltävlingar och dagens seger ger 40 poäng. Ekipaget har nu totalt 114 poäng vilket betyder att de fortsätter behålla förstaplatsen i rankinglistan.

— Jag är så nöjd med min häst och jag älskar att rida Lövsta Future Challenge! Det är ett superbra mellansteg för oss unga ryttare, en möjlighet att samla erfarenhet innan vi tar steget upp till de svåraste Grand Prix-klasserna. Det här är mitt sista U25-år så jag hoppas att jag kan rida Lövsta Future Challenge för Unga Hästar nästa år, sa Emma Jönsson efter segern.

Lina Dolk med Languedoc red hem andraplatsen på 67.696 procent tätt följt av stjärnskottet Elin Mattsson med sin – och tidigare syrran MarinasBeckham på 66.519 procent.

I de unga Grand Prixhästarnas kval blev det en jämn klass med många fina rundor. Det var till slut Tinne Vilhelmson Silfvén med vackra hingsten Van Vivaldi 1286 som tog hem segern med 71.667 procent.

Hemmaryttarna tog hand om andra- och tredjeplatsen. Ebba von Essen med Dora knep andraplatsen på 68.530 procent och Maria von Essen med Leopold slutade på en tredjeplats med sina 66.814 procent.

Den fjärde kvaltävlingen går den 24-25 oktober på Lidköpings Ridklubb.

Aktuell poängställning hittar du här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.