Jana Wannius vill se ett VM i Falsterbo. Foto: Fredrik Jonsving

Falsterbo med i kampen om att arrangera VM

Att Falsterbo Horse Show växer är ingen hemlighet. Nu ger sig Falsterbo även in i VM-kampen. Man vill nämligen arrangera dressyr-VM 2022, uppger Dagens Nyheter.

Sedan 1990 har ett samlat VM i ridsport hålls vart fjärde år runt om i världen. Men efter VM i Tryon flaggade FEI för att upplagan 2018 kunde bli den sista. Nu ger sig alltså Falsterbo in i kampen för att knipa åt sig dressyrmästerskapen i både paradressyr och klassisk dressyr.

– Intresset för dressyr är stort i Europa och vi tror att det skulle fungera riktigt bra med ett dressyr-VM hos oss, säger Jan-Olof ”Jana” Wannius till DN.

Ekonomin

Det har höjts röster om att uppstallningen kan komma att bli ett bekymmer. Men enligt Jana är logistiken i sig inget problem.

– Vi har inga problem att klara det logistiskt och sportsligt, det som vi måste få större klarhet i innan vi lämnar en en formell ansökan är den ekonomiska delen. Vi har inget skyddsnät, ingen region eller kommun som garanterar eventuella underskott, utan vi måste vara säkra på att ekonomin är i ordning och balans, säger Jan-Olof Wannius till DN och drar parallellen till EM i Göteborg där man gick back med 60 miljoner kronor.

Ingen hoppning

Att ge sig in i kampen om att arrangera hoppningen är däremot ingenting som blir aktuellt, menar Falsterbogeneralen.

Intressanmälan för att arrangera dressyr och paradressyr kommer att lämnas in den 28 februari. I mars ska sedan intressenterna mötas för en workshop i Lausanne i Schweiz.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.