Ögonblicket alla både drömt om och varit nervösa för var inne, drömmen om Falsterbo är stark. Foto/montage: Kim C Lundin

Falsterbo ställer om dressyren

Falsterbo Horse Show ställer om i dressyrprogrammet. Eftersom alla internationella dressyrekipage som ska delta i OS redan befinner sig i Tokyo när Falsterbo äger rum planeras istället två nationella Grand Prix-klasser för den svenska eliten.

Det kommer att arrangeras en Grand Prix och en Grand Prix Kür för de svenska elitryttarna. Alla nationella dressyrklasser, som planerats sedan tidigare, för unghästar, ungdomar, ponny och amatörer kommer samtidigt att genomföras enligt plan.

Den stora frågan som organisationen arbetar med i dagsläget är hur mycket publik man kan välkomna till sommarens evenemang. Precis som alla andra evenemangsaktörer inväntar Falsterbo Horse Show nya besked från Folkhälsomyndigheten och regeringen.

Som förberedelse har Falsterbo arbetat fram ett dokument där det finns tydliga planer och direktiv för hur ett smittsäkert evenemang ska kunna hållas i sommar.

– Vi har för avsikt att genomföra tävlingar i sommar. Det kommer vara de rådande restriktionerna som avgör i vilken publikomfattning sommarens Falsterbo Horse Show kommer att bli. Om det på grund av restriktioner inte heller är möjligt att genomföra internationella tävlingarna i hoppning, kommer de sista fyra dagarna vara ett elit-meeting i kombination med alla unghästfinaler, säger Jana Wannius, ordförande Falsterbo Horse Show.

Falsterbo Horse Show hålls 10-18 juli 2021

Mer information om biljetthantering kommer i månadsskiftet april/maj.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.