Matilda Hjertstrand/Svenska Ridsportförbundet

Farväl till Don Auriello, ”Anton”, på Friends

Don Auriello, som tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén varit en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika dressyrhästar, kommer att avtackas vid Sweden International Horse Show på Friends Arena i december.

Don Auriello fyller snart 18 år och vi som såg honom på Scandinavium i våras där han gjorde en av sina bästa uppvisningar på länge kände redan då ett avskedets vemod.
Nu står det klart att Tinne Vilhelmson Silfvéns stora stjärna kommer att avtackas med en hyllningscermoni på Friends Arena på första advent.
Anton, som han kallas av sin stora supporterkrets, har förgyllt svensk dressyr i Grand Prix i hela 9 år.
2 OS, 2 VM, 2 EM och 5 världscupfinaler på hans meritlista.

-Antons charm och arbetsglädje är unik! Jag kan alltid lita på hans vilja att göra rätt. Han älskar strålkastarljuset, ju fler som hejar ju stoltare blir han! Att få chansen att rida en häst som Anton är en dröm som går i uppfyllelse, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Avtackningen kommer att ske under söndagen före Saab Top 10 Dressage GP Küren.

– Vi känner oss hedrade över att publiken får ta farväl av Anton under Sweden International Horse Show, denna arena som har kommit att bli hans hemmaarena! säger Christin Ericsson, Event Director, Sweden International Horse Show.

Nu ska Anton få njuta av stora hagar och härliga skogspromenader.

Matilda Hjertstrand/Svenska Ridsportförbundet

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.