Alamo och Steve Guerdat vid världscupsegern i Göteborg 2019.  Foto: Kim C Lundin

Fem veckor kvar till Gothenburg Horse Show – säljer pay per view

Om fem veckor går världscupfinalerna i hoppning och dressyr på Scandinavium i Göteborg. Det blir utan publik – men nu säljer man pay-per-view-access till tävlingarna.

Nu är det bara fem veckor kvar till världscupfinalerna i hoppning och dressyr 2021 i Göteborg. På uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, arrangerar Got Event Gothenburg Horse Show i en väldigt speciell upplaga 2021. Det som vanligtvis är en av ridsportens största mötesplatser kommer i år att vara en renodlad tävlingsplats.

Dialog förs med alla nationella förbund som är aktuella att skicka ekipage till Göteborg och världscupfinalerna. Gensvaret har varit enormt stort och genomgående positivt, vilket ger en trygghet i att den sportsliga nivån säkerställs. Titelförsvarande Steve Guerdat är en av ryttarna som planerar att komma till Göteborg i påsk.

– Vi är tacksamma för att FEI World Cup™ Finals fått klartecken att genomföras från de nationella och lokala myndigheterna i Sverige och Göteborg, detta mycket speciella år, kommenterar FEI’s president Ingmar De Vos. För att evenemanget ska kunna genomföras på ett säkert sätt för alla inblandade krävs det strikta åtgärder. I dessa svåra tider är vi tacksamma för att en så erfaren arrangör som Got Event och Gothenburg Horse Show kan leverera världscupfinalerna till en publik som längtar efter toppsport. Jag vill också utrycka min tacksamhet till alla sponsorer, och i synnerhet Longines som Official Timekeeper, för deras fortsatta support.

Ingen publik tillåts på läktarna och tillgängligheten till tävlingsarenan är begränsad till de personer som är kopplade till den sportliga prestationen. Tillsammans med de lokala myndigheterna, Svenska Ridsportförbundet och FEI har Got Event tagit fram en grundlig plan för vilka åtgärder som görs på plats för att genomföra evenemanget på ett säkert sätt för alla i en föränderlig omvärld i enlighet med gällande krav och rekommendationer

Got Event, som arrangerar Gothenburg Horse Show, har under hela pandemiåret samlat värdefull kunskap om att arrangera säkra evenemang även under en pågående pandemi.

– Vi har möjliggjort både nationell och internationell fotboll såväl som SHL-spel på våra arenor, säger Lotta Nibell, vd på arrangerande Got Event. Vi har en intern arbetsgrupp som nu är specialister på att driva säkra evenemang, även under pågående Covid-19 pandemi. Dessa erfarenheter och kunskaper har givetvis överförts till Gothenburg Horse Show som är vårt eget evenemang. Vi ska också komma ihåg att Gothenburg Horse Show, som är ett av Göteborgs största årligt återkommande evenemang, är viktigt för hela staden då det genererar betydande intäkter till en hårt drabbad besöksnäring även ett speciellt år som detta. Vi ser fram emot en påskhelg fylld av hästar i Göteborg och många digitala besökare!

Nu lanseras GHSLive

Ett viktigt fokusområde är hur evenemanget ska kunna förmedlas till publiken, och nu lanseras det nya digitala konceptet GHSLive.

I GHSLive erbjuds publiken ett helt nytt sätt att uppleva Gothenburg Horse Show hemifrån.

En heltäckande digital sportupplevelse tillhandahålls till tittarna som inte bara får följa tävlingarna i arenan på det traditionella sättet, utan kommer även tas med behind the scenes och får ta del när ryttarna förbereder sig inför sina tävlingsprestationer i Scandinavium. Med hjälp av expertkommentatorer blir tittarna guidade igenom ryttarnas olika förberedelsefaser.

– Att få ta del av warm up-arenan är något vi vet är väldigt populärt bland många utomhusarrangörer. Tidigare år har vi sålt ett mindre antal biljetter till warm-up men vår nya digitala version ger oss nu möjligheter att verkligen bjuda in tittarna på bred front att ta del av när världens bästa ekipage förbereder sig för en av årets största prestationer – världscupfinalerna, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show. En annan viktig aspekt är också att hela Gothenburg Horse Show nu blir mer tillgängligt och kan erbjudas till alla, inte bara dem som har möjlighet att resa till Göteborg. Det känns spännande och riktigt bra att lansera detta och blir det succé utesluter vi inte att fortsätta med samma koncept även när vi kan välkomna tillbaka publiken till Scandinavium.

Dessutom kommer det att finnas en studio fylld med spännande innehåll, kunskapsfördjupningar och trendspaningar. Det blir idel kända GHS-profiler där Karin ”Kakan” Moberg Granström kommer att guida tittarna igenom tävlingarna tillsammans med de välkända Scandinavium-rösterna Stefan Fur och Ed Holloway.

För att få tillgång till GHSLive behöver man lösa en pay per view-access. Dessa finns att köpa från torsdag 25 februari via gothenburghorseshow.com

Priser pay per view-access till GHSLive:

Hela veckan (onsdag-söndag): 499 SEK / 50 EURO

Onsdag 31 mars: 99 SEK / 10 EURO
Torsdag 1 april: 149 SEK / 15 EURO
Fredag 2 april: 149 SEK / 15 EURO
Lördag 3 april: 149 SEK / 15 EURO
Söndag 4 april: 149 SEK / 15 EURO

Program Gothenburg Horse Show 2021

Läs mer om GHSLive här

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan.

2021 års tävlingar genomförs 31 mars-4 april.

www.gothenburghorseshow.com

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.