Dressyrens förbundskapten Bo Jenå Foto: Kim C Lundin

Förbundskapten Jenå applåderar ny tävling

Sverige får återigen en ny internationell dressyrtävling, det är dags för CDI på Flyinge igen. Senast det hände tävlade Totilas i Sverige.

Redan under Gothenburg Horse Show aviserade storsponsorn inom dressyren Saab att de stöttade satsningen på en ny internationell dressyrtävling i Sverige. Det har funnits initiativ i Norrköping tidigare och 2007-08 hade Flyinge en CDI3*-tävling, inget har dock fått ett lyft och blivit varaktigt. I Sverige är det bara GHS med världscupen, SIHS med Saab Top 10 och FHS som regelbundet klarat av att arrangera internationell dressyr.

Den nya CDI3*-tävlingen går sista helgen i september 27-30 september och är direkt efter VM.

Nu satsar Saab på Flyinge och ingen är gladare än förbundskapten Bo Jenå. Det bästa schackdraget för att lyfta dressyren i Sverige enligt Jenå var att skapa en internationell tävling på hemmaplan.

– Det finns inte många chanser för unga svenska dressyrryttare och ryttare som inte rider Nations Cup att känna på internationellt motstånd. Det här ger oss helt nya möjligheter, säger Jenå.

Trycket på att rida internationellt runt om i Europa är stort och en ny tävling ger inte bara möjligheter för svenska ryttare att starta på hemmaplan, det ger också fler inbjudningar till andra tävlingar.

– Det blir så roligt med en helg som är helt fullspäckad med dressyr, säger Bo Jenå.

Sedan tidigare har det aviserats inte mindre än tre clinics med legendaren Klaus Balkenhol, tränare till Therese Nilshagen bland annat.

Klaus Balkenhol håller träning på värmningen. foto: Kim C Lundin

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.