Foto Fredrik Jonsving

Första israeliska ryttaren inbjuden till världscupfinalen

I en gofundme-kampanj försöker ryttaren nu få in medel för att ha råd att resa till världscupfinalen i Göteborg.

Sahar Daniel Hirosh, 47, är den första israeliske ryttare som kan få rida världscupfinalen i dressyr. Han är baserad i Wellington, Florida och kommer – om han reser – att rida sin 18-årige KWPN-valack Whitman.

Ekipaget är också kvalade till EM i Hagen i september.

I ett mejl som skickats ut till media och dressyrintresserade gör man nu ett upprop för att samla in pengar så att Sahar får råd att resa till Göteborg. Hans hästägare sponsrar med 100.000 kronor och han får även bidrag från arrangörerna och FEI, men det fattas ytterligare cirka 400.000 för att flyga hästen över Atlanten och en del andra omkostnader. En kampanj ligger ute på gofundme.com.

För dressage-news.com berättar han att han blev så förvånad över inbjudan att han först trodde att det handlade om ett bedrägeri. Han bad FEI bekräfta tre gånger innan han var säker på att inbjudan var korrekt.

Han är kvalad genom den västeuropeiska ligan.

Som kuriosa kan nämnas att Sahars hästägare Salomon and Jane Suwalsky, även var ägare till Neruda, som amerikanska dressryrryttaren och tränaren Michael Barisone fick en reservplats till OS med 2008. Barisone, som senare mest blev känd mordförsök på en av sina elever.

Om Sahar får in medel kommer Whitman att flygas tillsammans med 10 hopphästar och 5 dressyrhästar, bland andra kanadensiske All-In och dansk-amerikanske Kastels Nintendo från Florida till Amsterdam den 25 mars och därifrån vidare till Göteborg med buss och färja.

Steg 2: Placera den här koden där du vill att pluginprogrammet ska visas på din sida.

I am completely overwhelmed and grateful 🙏 for the support, generosity and good wishes of all my friends from around the world. 🇮🇱💙🇮🇱

Publicerat av Sahar Daniel Hirosh Onsdag 10 mars 2021

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.