Charlotte Jorst - Kastel's Nintendo vid segern i GP Special i Wellington i mars i år. Foto SusanJStickle.com

Första klonen av en internationell Grand Prixhäst är född

Nu har den första klonen av en internationell dressyrstjärna – Kastel’s Nintendo – fötts. Ja, inte bara en – utan två: Nintendo Switch och Nintendo 64.

Amerikanska Charlotte Jorst har haft fina framgångar och otaliga segrar i Grand Prix med danskproducerade KWPN-hästen Kastel’s Nintendo (Negro x Monaco). Nu har hon klonat honom.
Charlotte skriver själv i sina sociala medier:
”Om jag hade fått en krona för varje person som sagt ’Du borde klona Nintendo’ så skulle jag vara rik. Jag har nu också klonat Nintendo och idag föddes klonen. Välkommen till världen Nintendo Switch – du har Nintendos nos.”
Och visst ser man att det lilla fölet har Nintendos typiska vita teckning på mulen.

Samtidigt har också fölet Nintendo 64 fötts, även han en klon av Kastel’s Nintendo.

Danskfödda Charlotte Jorst säger att hennes 19-årige Nintendo fortfarande bara blir bättre och bättre och att hon drömmer om att kunna vara med och rida VM i Herning. Ekipaget tävlar främst i Wellington där de har tagit flera segrar tillsammans i år. Tidigare har de ridit världscupfinal i Göteborg 2016 och var med i det amerikanska laget i Aachen förra året.

Charlotte har sagt:
– Jag tar det som det kommer och bara njuter av varje minut med honom och vårt partnerskap. Det är så speciellt, man vet aldrig om man kommer att uppleva något liknande igen.
Det återstår nu att se om Nintendo Switch eller Nintendo 64 kommer att kunna ge henne samma upplevelse.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.