Marshall-Bell och Daniel Bachmann Andersen gratuleras efter lyckad ritt på EM 2021 Photo: KimC.nu by Ateni AB

Goda nyheter från Danmark, mästerskapsekipage hålls ihop trots försäljning

För lite mer än en vecka sedan splittrades ett av de danska stjärnekipagen från EM i Hagen 2021 precis innan de danska mästerskapen avhölls i Uggerhalne. Nu lyser solen på Daniel Bachmann-Andersen igen.

Den danska toppryttaren och tidigare beridaren på både Blue hors Stutteri och Helgstrand Dressage  Daniel Bachmann-Andersen var tillsammans med Marshall-Bell (DWB valack f -12 e Blue Hors Don Romantic – Michellino, uppf Tina Christoffersen & Nicolai Jepsen) del av EM-laget som tog bron på EM i Hagen 2021. Inför VM i dressyr på hemmaplan i danska Herning i augusti var ekipaget minst sagt heta som lagryttare. Just innan de danska mästerskapen på Uggerhalne, tävlingsanläggningen som tillhör Helgstrand Dressage, sålde en av delägarna hästen Marshall-bell mot Daniel Bachmann Andersens vilja. Han ägde ingen andel av hästen medan Andreas Helgstrands bolag ägde en del tillsammans med Vivi och Christian Vagn Lauridsen. Försäljningen kom extremt olyckligt i tiden då den ställer Daniel Bachmann Andersen helt utan häst till hemma-VM.  Samtidigt är Andreas Helgstrand själv på jakt efter en lagplats, något som inte är så enkelt att ta i det glödheta danska laget med konkurrenter som nya danska mästaren Cathrine Laudrup-dufour, Carina Cassøe Krüth och Nanna Skodborg Merrald som efterträtt Daniel som beridare på Blue Hors.

Nu berättar Daniel själv på sitt instagram-konto den glada nyheten – Marshall-Bells köpare Nicola Ahorner och hennes familj låter Daniel rida honom över VM.

Deanmark, team bronze winner, Cathrine med Bohemian, Daniel och Marshall Bell och Nanna med Atterupgaards Orthilia
Deanmark, team bronze winner

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.