Marina Mattsson. Foto: Privat

Här är svenska laget i U25-dressyren

Det är en riktig mästerskapshöst att vänta. Inte minst i U25-EM i dressyr där laget nu offentliggjorts.

Em för U25 går i Exloo, Nederländerna, den 13 till den 17 augusti. I laget är tre debutanter i form av Denise Ljungkvist, Isabella Tovek och Alva Lander. Den fjärde deltagaren, Marina Mattsso, har  erfarenheten med sig och en mästerskapsmedalj i bagaget.

– Det är jättekul. Jag är jätteglad över att det gått så bra det här året. Det var ändå det här som var målet, säger Marina när laget offentliggjorts på torsdagen.

Marina hade hoppet uppe men vågade inte ta ut något i förskott. Målet har dock hela tiden varit att ta sig till EM med Quartermain.
– Han är ung och de första gångerna man går ut vet man inte riktigt hur det kommer att gå. Uttagningen hängde lite på att man hade upprepade framgångar, säger hon.
Marina Mattsson kommer närmast från Aachen där hon tävlat med just Quartermain.
– Det var väldigt välorganiserat och man märker att de hållit på många år. Det var lite en prövning för Quartermain att vara på ett tredagarsmeeting. Jag hade lite missar dag två som jag var lite irriterad över men det har gått så bra och ibland får man ta att det inte alltid kan gå lika bra, säger Marina.
Närmast väntar Unghäst-VM dit Marina ska med hästen Notting Hill.
– Det är en häst vi utbildat som föl. Han utsågs precis till bästa svenskfödda häst i Falsterbo så det ska bli väldigt roligt. Det är också första gången jag rider ett unghäst-VM, säger Marina.

Ryttare och hästar

Alva Lander, Herbie Hancock Graftebjerg

Marina Mattsson, Quartermain

Isabella Tovek, Happiness 26

Denise Ljungkvist, Soega

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.