Emile Faurie

Helgstrand går in i England i samarbete med Emile Faurie

Andreas Helgstrand fortsätter att ta över världen och öppnar nu business i Storbritannien under ledning av brittiske OS-dressyrryttaren Emile Faurie.

Brittiske dressyrryttaren Emile Faurie ansluter till ”team Helgstrand”.
Helgstrand Dressage berättade igår om samarbetet som innebär att Faurie ansvarar för den brittiska marknaden.
– Genom åren har vi sett en ökande efterfrågan från den brittiska marknaden, vilket har lett till det här nya samarbetet med en av Storbritanniens finaste dressyrryttare, säger Andreas Helgstrand.

Emile har representerat Storbritannien i flera mästerskap och OS. Han fick sitt genombrott med hästen Virtu som han vann individuellt brons och lagsilver med i EM 1993.

Emile red tidigare hästen Lollipop som idag tävlas av Marianne Helgstrand. Tillsammans deltog de i VM i Tryon 2018 och EM i Göteborg 2017.
Totalt har Emile Faurie tagit sex olika hästar till mästerskapsnivå. Han har även varit tränare för det finska dressyrlandslaget.
I två omgångar har han arbetat på Hof Kasselmann i Tyskland, först som ryttare på 1980-talet och senare som tränare och sales manager 2017-2019.

Helgstrand framhåller Emiles kompetens både som ryttare, tränare och domare och hans stora nätverk.

Emile Faurie säger själv att han har nått många av sina mål inom tävlandet och att det nu är viktigt för honom att få hjälpa nya talanger på vägen till framgång. Han tycker att Andreas Helgstrands förmåga att hitta rätt hästar är något man kommer att ha nytta av i Storbritannien.
– Jag ser en ökande efterfrågan på de här hästarna och är glad för samarbetet.

Faurie bor på Heath Farm i Oxfordshire, en timme från London. Där har han för närvarande fyra av Helgstrands hästar i träning och till försäljning, tre 6-åringar och en 7-årig Totilas-avkomma som börjat tränas för Grand Prix.

Se klippet där Emile Faurie berättar om samarbetet:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.