Laura Graves och Verdades firar en VM-silvermedalj i lag, bakom lagkamraten Kasey Perry Glass på Görklintgaards Dublet. Foto: Kim C Lundin

Historiskt resultat – se Graves och Verdades fira med skumpa

Efter VM i Tryon där hemmanationen USA gjorde sitt bästa resultat på många år toppar nu ett amerikanskt par FEI:s rankningstabell för dressyr. Det krävdes silver i lag och individuellt för att slå Die Queen Werth.

Enligt den amerikanska sammanslutningen USA Dressage som stöttar den stora amerikanska satsning som pågått under några år och börjar bära frukt på flera plan har ett amerikanskt ekipage aldrig toppat dressyrrankningen. Närmast kommer förmodligen Steffen Peters med sina tidigare hästar såsom Ravel men nu kliver Laura Graves äntligen upp på toppen. Det är ett ögonblick hon både längtat efter och drömt om.

– Jag kan knappt tro att det är sant, det är inte helt verkligt för mig än, sa den nya dressyrdrottningen när rankningslistan publicerades 1 oktober.

Skumpa smakar smaskens tycker Verdades, världens just nu bästa dressyrhäst tillsammans med sin ryttare Laura Graves.


USA Dressage har satt ihop en hyllningsfilm till de nya världsettorna

Laura Graves ledning är knappast möjliga  – en enda poäng skiljer henne från Isabell Werth och Weihegold som sedan lägger beslag på 2-4:e plats med Emilio och Bella Rose. Även det är ett historiskt sett unikt resultat.

Vrddes och Laura Graves när VM-äventyret just skulle börja. Foto: Kim C Lundin
Landslagstränaren Robert Dover och Laura Graves på väg in till öppen träning i Tryon. Foto: Kim C Lundin

Mesta klivet tar Charlotte Dujardin med MSJ Freestyle från en tionde plats till en sjätte placering på världsrankningen. Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy glider ner till femte plats, det går inte att hålla sig kvar utan starter.

För svensk del har Patrik Kittel tre hästar inom topp-20 där VM-stoet Well Done de la Roche CMF som slutade p en fantastisk fjärde plats på VM har klättrat uppåt.

Rankning

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.