Dinja van Liere - Hermes N.O.P. Foto FEI/Dirk Caremans

Holländsk dominans i dressyrens världscup

Holländska hästar dominerade när världscupen i dressyr reds i belgiska Mechelen på torsdagen och tog de fyra första platserna. Segern gick till nederländska Dinja van Liere med Hermes N.O.P. med hollandsbaserade brittiskan Charlotte Fry på andra plats med van Olst Horses hingst Everdale.

Dinja van Liere – Hermes N.O.P. Foto FEI/Dirk Caremans

Tre hingstar i topp och sex nederländska hästar på de sju första platserna – det blev resultatet när världscupküren reds i belgiska Mechelen på torsdagen. Segern gick till dubbla bronsmedaljören från VM i Herning, Dinja van Liere, och 10-årige Hermes N.O.P. med 85.815 procent. Tvåa i klassen blev Emmelie Scholtens med 14-årige Desperado på 83.865 procent.

Emmelie Scholtens – Desperado. Foto FEI/Dirk Caremans

Brittiska VM-guldmedaljören Charlotte Fry rider för nederländska van Olst Horses och tog deras Everdale till en tredjeplats med 83.725 procent. Hon vann i London med VM-guldhästen Glamourdale och ligger nu på nionde plats i ligan.

Charlotte Fry – Everdale. Foto FEI/Dirk Caremans

Dinja van Liere och Hermes åkte till Lyon för att delta i världscupen där i höstas, men kom tyvärr inte till start.
– Han gjorde något galet i stallet där och kunde inte vara med. Visst är han en hingst och han kanske är lite hingstig i stallet – jag vet inte vad han gjorde under natten! Så vi tog hem honom igen. Vi gav honom sedan lite extra tid för att vara säkra på att han var pigg och fräsch igen, så han var ledig i kanske en månad. Det här är hans första tävling sedan dess, berättade Dinja efter segern.

Dinja van Liere – Hermes N.O.P. Foto FEI/Dirk Caremans

Hon berättar att hon nu siktar på att vara med i världscupfinalen i Omaha, USA i vår. Med hittills 31 poäng ligger hon på 12:e plats i ligan.
– Jag har två riktigt bra hästar. Jag ska starta Hot Chocolate i Basel och Hermes i Amsterdam och sedan i s’Hertogenbosch blir det Hermes igen. Världscupen är de trevligaste tävlingarna att åka på!

Nästa omgång av världscupens västeuropeiska liga går i Basel om två veckor.

Patrik Kittel är den svensk som ligger bäst till i ligan med en 10:eplats på 34 poäng. Antonia Ramel ligger på 15:e plats med 24 poäng och Jennie Larsson och Nathalie Oldfors ligger på delad 21:aplats efter att ha tagit 20 poäng var genom varsin seger i Estland, Jennie i Tallinn, Nathalie i Perila.

Tysklands Ingrid Klimke leder världscupen med 55 poäng före Frankrikes Morgan Barbançon med 52 poäng.

Resultat i Mechelen > > >

Ställningen i världscupen > > >

Charlotte Fry – Everdale. Foto FEI/Dirk Caremans

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.