's-Hertogenbosch, Dutch Masters, Indoor Brabant, Rolex Grand Prix, Rolex Grand Slam, Den Bosch

Ingen dressyr i ’s-Hertogenbosch – men ännu mer hoppning

Den första stora tävlingen efter tävlingsstoppet blir Dutch Masters i holländska ’s-Hertogenbosch – men det blir endast hoppning.

Dutch Masters i holländska ’s-Hertogenbosch skulle ha ridits i mars, men fick ställas in på grund av tävlingsstoppet som FEI införde i Europa efter utbrottet av EHV-1 i spanska Valencia.

Kort därefter meddelade man dock att tävlingarna ändå skulle genomföras – men ett senare datum, 23-25 april, utan publik men med både hoppning och dressyr. Nu backar man dock från dressyren.
”Toppryttarna i dressyr förbereder redan utomhussäsongen med OS i Tokyo i sikte”, skriver tävlingsledningen i ”Den Bosch”.
Därför väljer man att ta bort dressyrklasserna till förmån för fler hoppklasser så att hoppryttarna ska kunna förbereda sig för den stora miljontävlingen Rolex Grand Prix.

Arrangörerna har långa listor med säkerhetsåtgärder som ska följas – både på grund av Covid-19 men kanske framförallt FEI:s nya lista med omfattande säkerhetsrutiner som togs fram efter EHV-1-utbrottet.

Hela toppskiktet av hoppningens världsranking kommer att vara på plats, utom de amerikanska ryttarna, som avstår från att tävla i Europa innan OS. Från Sverige kommer Henrik von Eckermann och Peder Fredricson – i ryttarlistan från i mars fanns även Malin Baryard Johnsson och vi hoppas förstås få se även henne.

Tävlingarna kommer att livesändas i flera kanaler och bland annat kommer Rolex Grand Prix att kunna ses gratis – vi återkommer med länk!

Dutch Masters hemsida med mer info > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.