Kyra Kyrklund, Isabell Werth

Isabell vill efterträda Kyra – ”running for president”

Isabell Werth vill efterträda Kyra Kyrklund som ordförande i dressyrryttarnas internationella klubb, IDRC.

Kyra Kyrklund har varit ordförande i International Dressage Riders’ Club (IDRC) sedan 2010. Hon beslutade i år att hon har gjort tillräckligt och att det är dags för nytt blod.

Imorgon 7 december kommer IDRC att hålla sitt möte i generalförsamlingen via Zoom och välja ny ordförande, generalsekreterare och kassör. Klubben representerar dressyrryttarna och ska bevaka deras intressen gentemot arrangörer, FEI, med mera, men har också som mission att upprätthålla god sport och hästvälfärd.

I en intervju med Dressursport Deutschland säger Isabell Werth att coronapandemin har gjort att hon varit hemma mer och hunnit reflektera över tillståndet inom dressyren.

– I vanliga fall är man ute och reser hela tiden, från tävling till tävling. Nu har det varit lugnt och jag har fått tid till andra saker, säger hon.
– Jag tror att de internationella dressyrryttarna behöver försöka ha en stark röst. Detta har blivit mer tydligt på sistone.

Hon tänker då förstås på införandet av obligatorisk hjälm även inom internationell Grand Prix och införandet av korta Grand Prixprogrammet.

– Det här är frågor som berör ryttarna direkt, men där vi inte har blivit konsulterade. Jag anser att det måste ändras. När jag blir vald kommer jag att arbeta för att engagera ryttarna bättre inom IDRC och ge dem en starkare position.

Hon säger också att hon vill förbättra kommunikationen, skapa kortare och öppnare vägar för att kommunicera.
– Man har inte tid att skriva långa email.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.