Isabell Werth fyller på stallet med hingstar Foto: KimC.nu by Ateni AB

Isabell Werth fyller på stallet med hingsttalanger

Förra året frågade mer än en journalist henne om det var dags att lägga stövlarna på hyllan snart. Nu fylls stallet på med unga förmågor – Isabell Werth satsar bara framåt.

Det är knappt mer än några veckor sedan det kom bud på att hingsten Majestic Taonga (KWPN f -17 e Glock’s Toto Jr – Jazz, uppf Willeke Bos) flyttar till Isabell Werths stall i Rheinberg förrän nästa hingst från Helgstrand Dressage stod på tur. Fuxen So Unique (Rhein f -15 e Sezuan – Donnerhall, uppf Wilhelm Klausing) som utbildats av Eva Möller och ägts av Helgstrand Dressage sedan han blev premiehingst flyttar längs samma väg och blir en av Werths kommande stjärnor.

So Unique vann Bundesschampionatet som 3-åring och deltog på unghäst-VM i Ermelo som 4-åring i tävlingsklassen där. Han har under åren sedan dess inte synts till på tävling eller liknande.

Majestic Taonga fanns tillgänglig för avel via Gränsbo Stuteri under säsongen 2021 och i år väntas strax över 50 avkommor till honom.

Båda hingstarna har köpts av Madeleine Winter-Schulze, mångårig sponsor till Isabell Werth och Ludger Beerbaum samt tysk ridsport i stort. Det är nog inte svårt att se att den av Isabell Werth utbildade hingsten Belantis I (DSP f -09 e Benetton Dream FRH – Exp’ose, uppf Stiftung BHLG) utgjorde en dellikvid i köpen.

Belantis visades så sent som i september upp av en annan ryttare än Isabell Werth och nu blir Alexander Helgstrand ny ryttare.

 

Belantis I i Aachen med William Matthew   Photo: KimC.nu by Ateni AB

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.