Foto Malin Larsson

Isabella Tovek säkrade finalplatsen under Elitdressyren på Djursholm!

Idag gick det fjärde kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm av stapeln. Isabella Tovek tog hem segern och säkrade därmed en finalplats i klassen för U25-ryttarna med ett kvarstående kval. Johanna DueBoje med stoet Mazy Klövenhöj vann klassen för de unga Grand Prix hästarna och klättrar därmed upp på en förstaplats i poängtabellen.

Det var åtta ekipage som kom till start i klassen för de unga ryttarna under lördagseftermiddagen som reds i Intermédiere II. Isabella Tovek säkrade sin finalplats till Sweden International Horse Show genom att ta hem segern med sin Happiness 26 efter en fin uppvisning där de belönades med 68,480%.

-”Jättenöjd med dagen, hon kändes jättefin och på hugget idag. Jag har haft henne i 2 år och nu har jag börjat hitta knapparna. Det är en fantastisk häst!” säger Isabella Tovek.

Alva Lander red hem en andraplats i U25 klassen med Herbie Hancock Graftebjerg på 67,696% tätt följt av Beata Söderberg på en tredjeplats med Heuberger TSF som fick 67,598% av domarna.

I klassen för de unga hästarna tog Johanna DueBoje med Mazy Klövenhöj hand om segern på 72,647% följt av Djursholms hemmaryttare Tinne Vilhelmson Silfvén med valacken Etoine på 70,686%.

Sista kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage rids hos Linköpings Fältrittklubb den 25-26 oktober och ger koefficient 1,5. Då avgörs det vilka ekipage som kvalar till finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Här hittar du den nuvarande poängställningen inför det sista kvalet.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.