"Rockey du är bäst" sa Jacob Nørby Sörensen. Foto: Kim C Lundin

Jacob Nörby Sörensen: ”Äntligen!”

De 4-åriga dressyrhästarna döms av tränare och domare, en ovanlig uppdelning. De sorterade fram en godkänd hingst som bäst i test.

De 4-åriga hästarna går ett kval men som mera är banvisning med publik då endast startordning i fredagens final står på spel.

Den dubbla uppsättningen i domarbåsen innebar att från C satte Lars Andersson och Mollis Persson betyg enligt fem-punktsbedömning. Från E var det tränarna Kerstin André och Mette Ubbesen som satte sina betyg enligt samma skala. Sedan turades de om att ge omdömen efter respektive grupp.

De 4-åriga hästarna rids i avdelning för att känna lite större trygghet. I år var det hela tre godkända hingstar med i startfältet som ”pratade” lite sånär som på segrande Dortheasmindes Rockey med Jacob Nörby Sörensen i sadeln.

Dortheasmindes Rockey Foto: Kim C Lundin

– Äntligen, nu har jag ridit gaphalsar som borde gått till final i två dagar. Äntligen så blev det dags för Rockey, han är bara bäst och sköter sig alltid, sa en nöjd ryttare om godkände Dortheasmindes Rockey.

Tvåa i kvalet blev lilla eleganta stoet Retina med Jeanna Högberg i sadeln och knappt före Yvonne Österholm med godkände hingsten Demand.

Demand Foto: Kim C Lundin
Retina Foto: Kim C Lundin

Final rids på fredag för samtliga ekipage.

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.