Jessica von Bredow Werndl. Foto FEI /Lukasz Kowalski

Jessy slog Isabell – favoritfall i Stuttgart

En överlycklig Jessica von Bredow-Werndl tog hem segern i världscupküren i Stuttgart idag, lördag. Efter några småmissar fick den vanligtvis överlägsna Isabell Werth nöja sig med andraplatsen.

Jessica von Bredow-Werndl och Dalera. FEI /Lukasz Kowalski

Jessica von Bredow-Werndl och hennes sto TSF Dalera BB tog idag hem segern i världscupomgången i Stuttgart med 88.440 procent.

Jessica var lyrisk efter ritten.
– Hon gav mig en känsla jag aldrig haft förut! I Rotterdam var hon redan fantastisk, men idag kändes det ännu lättare och enklare. Varje piaff var makalös, varje övergång, passage, pirouett… Jag är så entusiastisk inför vår framtid nu!

Isabell Werth och Weihegold.
Isabell Werth och Weihegold. Foto FEI /Lukasz Kowalski

Isabell Werth, som vann världscupen med Emilio i Lyon för två veckor sedan och vann med Bella Rose i Stuttgart förra året, förväntades nog av de flesta promenera hem segern även idag, nu med Weihegold. Efter ett par småmissar räckte hennes 87.240 procent idag endast till en andraplats. Werth behöver dock inte vinna någonting i år, som regerande världscupvinnare är hon direktkvalificerad till finalen och behöver bara göra två starter – vilket hon nu gjort.

För dagen var det över huvud taget total tysk dominans, med Helen Langehanenberg ochDamsey FRH på 83.735 procent, tätt följda av Dorothee Schneider och DSP Sammy Davis Jr på 83.395 procent. Benjamin Werndl och Daily Mirror blev fyra på 80.900

Helen Langehanenberg och Damsey FRH
Helen Langehanenberg och Damsey FRH. Foto FEI /Lukasz Kowalski

– Stuttgart är ett av de tuffaste världscupkvalen så det känns som att vinna Aachen eller ett mästerskap! Jag kan inte vara mer lycklig. Jag visste att det var möjligt, men det är som en dröm som blir sann, sa Jessica von Bredow-Werndl efter segern.
– Jag vill ta Zaire till finalen i Las Vegas och jag försöker förbereda Dalera för OS nästa sommar.

De nio som toppar den västeuropeiska ligan kvalar till finalen i Las Vegas 2020 och efter de tre första omgångarna är det tysk dominans på topp fyra: Jessica von Bredow-Werndl och Frederic Wandres i topp med Helen Langehanenberg på tredje och Jessicas bror Benjamin Werndl på fjärde.
På delad fjärdeplats finner vi holländaren Hans Peter Minderhoud och på delad sjätteplats Patrik Kittel, tillsammans med Morgan Barbançon, Frankrike.

Nästa världscupomgång går i Madrid om två veckor.

Resultatlista > > >

Aktuell ställning i världscupen > > >

Se några highlights ur Jessicas ritt:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.