Juan Matute Guimon

Juan Matute Guimon har lämnat sjukhuset

Juan Matute Guimon, den 22-årige spanske dressyrryttaren som i början av maj kämpade för sitt liv efter en svår hjärnblödning, har nu fått lämna sjukhuset.

Den 22-åriga spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon drabbades för 60 dagar sedan av en hjärnblödning och fördes medvetslös till sjukhus.
Men igår fick han åka hem.

”Juan får åka hem idag! Mardrömmen är officiellt slut!” skrev hans syster Paula i ett inlägg på Instagram.

Juan har fått genomgå en omfattande operation av hjärnan för att komma tillrätta med en medfödd defekt som orsakade hjärnblödningen. Det var i början av maj som han kollapsade efter ett ridpass och fick flygas till sjukhus i helikopter.

Det återstår fortfarande omfattande rehabilitering, men hans återhämtning efter hjärnblödningen och operationen beskrivs som mirakulös.
Medan han vistades på sjukhus har hans topphäst Copernico (San Amour I-Don Gregory) sålts och kommer nu att tränas hos ingen mindre än Isabell Werth. Juan red valacken i Unghäst-VM 2017 och har haft stora framgångar med honom.

Juan har bott i Wellington, Florida med sin pappa i omkring tio år men har de senaste två åren varit i Madrid för att träna och utvecklas i den europeiska dressyrvärlden.
Han är med 14-årige Quantico Spaniens näst högst rankade dressyrryttare och de red i det spanska laget i VM i Tryon där de också kvalade till OS. Med 17-årige Don Diego är Juan trea på rankingen. Vid küren i världscuptävlingarna i Doha i vintras nådde han en av sina största framgångar då han kunde kliva upp bredvid segrande Patrik Kittel på pallen och ta emot tredjepriset.

Läs mer om Juan Matute Guimons dramatiska sjukdom > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.