Antonia Ramel och Patrik Kittel levererade fina svenska resultat inför küren. Foto: Kim C Lundin

Kittel tvåa med ny häst, Werth i topp

Det blev en härlig debut med nya tävlingspartnern Delatio för Patrik Kittel och hans elev Antonia Ramel levererade riktigt bra. Bara halva tyska VM-guldlaget kom före dem i resultatlistan när Equita Lyon drog igång.

Höstens stora fina världscupmeeting i franska Lyon har kickat igång med världscupdressyr. Under Equita Lyon är det stor utställning, tävling på tre banor och en framridning mitt i mässområdet, en tävling i yppersta klass på alla sätt. Vid Grand Prix-klassen dömde Isabelle Judet, Susanne Baarup, Andrew R. Gardner, Francis Verbeek ochKatrina Wüst. 

Startfältet i världscupens andra omgång var starkt med världsettan Isabell Werth med sin Emilio och VM-lagekipaget Dorothee Schneider Sammy Davis Jr. som vassaste motstånd. Patrik Kittel red Delatio (Hann f  -04 e  De Nir-Rubinstein I, äg Elena Knyaginicheva) som under förra säsongen reds av Emile Faurie. Delatio och Faurie var som bäst tvåa i världscupen på Olympia i december 2017. Nu fick Patrik och den mycket vackre godkände hingsten 74,783 procent i sin första start, se Youtube-klippet från klassen nedan för att få en uppfattning om ritten.

Brother de Jeu Foto: Kim C Lundin

Antonia Ramel och Brother de Jeu gjorde ännu en mycket stabil och säker ritt på fina procent 73,652 procent och blev mycket knappt slagna av Dorothee Schneider.

Isabell Werth och Emilio var i det närmaste lite ringrostiga och gick snudd på kvartsfart, totalt 75,326 procent och till fredagens kür och världscupkval lär det bli andra takter.

Isabell Werth och Emilio i Göteborg. Foto: Kim C Lundin

Resultatlista

Hela Grand Prix-klassen, Patrik Kittel och Delatio startade först och Antonia Ramel med Brother de Jeu var nr 12 till start cirka 1 timme och 50 minuter in i klippet

Equita Lyon webbsida

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.