Bilder från Lauras instagramkonto.

”Klumpen i magen är borta” Sex internationella segrar för svenska ponnyryttaren

15-åriga ponnyryttaren Laura Laustsen kammade hem en hel rad internationella segrar helgen som gick.
– Jag hade verkligen inte väntat mig att vinna sex gånger, säger hon i en intervju.

Efter inte mindre än sex segrar i helgens dressyrtävlingar i Litauen intervjuas 15-åriga svenska ponny- och juniorryttaren Laura Laustsen av internationella dressyrsajten Eurodressage.

Laura är dotter till Patricia Florin och Bjarke Laustsen på Gunnarlunda utanför Helsingborg. Tillsammans med anläggningens beridare Jacob Nörby Sörensen tävlade hon i helgen i Kunkiai i Litauen. Jacob kammade hem dubbla segrar i världscupen och Laura vann totalt sex klasser.

– Vi väljer alltid tävlingar där vi kan rida ponny, juniorklasser och Grand Prix, berättar Laura för Eurodressage. Det är väldigt lätt att ta sig till Zakrow och Kunkiai, vi tar bara färjan.

Med sin 18-årige läromästare Pasteur (Schwadroneur x Cannon Row xx) gjorde Laura hat trick och vann tre klasser, med bland annat 74.150 procent för küren.

Med 9-årige ponnyn Schierensees Mithril (Schierensees Marillion x Pilgrim’s Red) vann hon tre klasser, däribland küren på 75.045 procent.

– Jag hade verkligen inte väntat mig att vinna sex gånger, säger hon. Det var ett starkt startfält, med finalister som tävlat EM några gånger.

Hon säger också att hon är särskilt glad att hon haft bättre kontroll över sina nerver.

– Jag kan verkligen känna att klumpen som jag brukade ha i magen innan ritten är borta när jag rider in på Mithril. Vi har skapat ett så fint band mellan oss.

Hon tycker att det är roligt att rida både ponny och häst.

– Det är svårare och mer tekniskt att rida en häst och mer att tänka på, men det är roligt att utmanas. Det är så man lär sig.

Läs hela intervjun (på engelska) här > > >

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av LAURA FLORIN LAUSTSEN (@lauralaustsen101)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.