Vinnare! Divine och Rebecca  Mauleon Foto: MiP Media Mikael Persson

Kürfinal – Rebecca Mauleon och Divine bäst

Årets vinnare i Dressage Power Future Stars är en verklig blivande stjärnduo. Rebecca Mauleon och Divine charmade alla, publik och domare, till seger.

Dressage Power Future Stars kürfinal

Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstams serie för 7-9-åriga dressyr är en succé med många kvalande ekipage landet runt. Priserna är fantastiska och final inför stor publik som inledning på lördagen är extra härligt. Nu har landets sex bästa deltagare kommit till Friends för att göra upp i en kürfinal.  Klassen dömdes av Gustaf Svalling, Isobel Wessels, Mariette Sanders-Van Gansewinkel, Annette Fransen Iacobaeus och Yuri Romanov. Klassen kommeterades av Pether Markne och speaker Mats Eriksson, nybliven internationell domare.

Så här gick kvalet under fredagen.

Anna Österberg och Rolecz (SWB f -09 e Rosevelt – Calino, uppf/äg Lena Nilsson) rider till ffantastiskt fin musik som hon och hennes man komponerat själv. Och idag var de i sitt rätta element, de gjorde ett härligt program till den suggestiva musiken. Detaljerna kanske inte var påplats i allt men Anna och rolecz var så mycket mer tillfreds idag, totalt 66,675 procent från de internationella domarna.

Rolecz och Anna Österberg Foto: Mip Media Mikael Persson
Rolecz och Anna Österberg Foto: Mip Media Mikael Persson

Stefan Jansson och Kitaro SB (SWB f -09 e Kostolany – Donatelli, uppf/äg Metafor AB,Stjärnbro stuteri, Monica Lindstedt) red till härlig musik som stämde bra till valackens mekanik. Pether Markne berömde Stefan Janssons ridning och visst är de ett föredöme i sadeln. Idag höll sig Kitaro SB från att göra egna rörelser och fick totalt 70,075 procent.

Kitaro SB och Stefan Jansson Foto: Mip Media Mikael Persson

Jeanna Högberg  är en fena på kür och den här Intermediaire I programmet var inget undantag. Hon och  JH’s Daenerys (Old f -11 e Danone – Don Cardinale, uppf Johannes Toennies, äg Jeanna Höberg Dressage) red till till old classics, vals och liknande smäktande toner som brukar falla domarna i smaken. Deras program flöt lätt och fint.
– Jag var så fascinerad över stoets öron, så fin och fokuserad, inledde Pether Markne.
Totalt fick de 69,8 procent.

JH’s Daenerys och Jeanna Högberg Foto: MiP Media Mikael Persson
JH’s Daenerys och Jeanna Högberg Foto: MiP Media Mikael Persson

Rebecca Mauléon och stoet Divine (SWB f -09 e Blue Hors Don Romantic – Lauries Crusador xx, uppf Arend Exeriede, äg Anne-Sophie Mannerfelt) red till rockig symfonisk musik med sång som matchade deras uttryck . De gjorde ett härligt lätt flytande program.
– En ny stjärna är född, Rebecca rider med fantastiskt fina händer och traven var hur fin som helst.
Totalt 73,5 procent och ledning så långt i startlistan.

Divine och Rebecca Mauleon Foto: MiP Media Mikael Persson
Divine och Rebecca Mauleon Foto: MiP Media Mikael Persson

Emilie Nyreröd har varit saknad i toppsport men kanske kommer hennes svarta sammetshäst  Floppy Disc (Old f -09 e Florencio I – Blue Hors Don Romantic, uppf Wilhelm Schwierking, äg Susanne Nyreröd) att ta henne dit igen. Hon rider till ett Beatles-medley men Floppy Disc inledde med att tjura lite i en inledande piruett. Idag var dock Floppy Disc mycket bättre i sin aktivitet och kvickhet, det såg väldigt fint ut i resten av programmet.
– Lite problem med kontakten inledningsvis men Emilie ordnade det under ritten, menade Pether Markne.
Totalt 71, 15 procent.

Floppy Disc och Emilie Nyreröd Foto: MiP Media Mikael Persson

Sofie Lexner rider ”Femman” eller Fame (KWPN f -10 e Bordeaux – Rhodium, uppf V.O.F G. o M. Gerritsen, äg Christinelund Dressage) rider till dramatisk musik med operaröster. En stor kostym att fylla som ”Femman” kommer att fylla ut men idag var det för många malörer längs vägen i det häftiga musikprogrammet. Men vilken framtidshäst hon har Sofie Lexner i den här gossen.
– Sofie är en fantastisk ryttare med sits för en 10:a och hästen ser ut som ett Grand Prix ämne. Han har lättare för passage än trav. Utmaningen är att göra det på utandning och avspänning och få hästen att länga halsen och slappna av.
Totalt 72,725 procent

Fame och Sofie Lexner Foto: MiP Media Mikael Persson
Fame och Sofie Lexner Foto: MiP Media Mikael Persson

Resultat kval

Resultat final

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.