Kyra Kyrklund. Foto Catharina Brink/Tullstorp Dressage Stable

Kyra Kyrklund affischnamn för dressyrsatsning på Jönköping Horse Show

Kyra Kyrklund kommer till Jönköping Horse Show i höst och ska både hålla en av sina bejublade clinics och kommentera 4-åringarna.

Söndagen den 6 november medverkar Kyra Kyrklund på Jönköping Horse Show.

Clinic på söndagsmorgonen

Under söndagsmorgonen kommer Jönköpingspubliken att bjudas på en lektion i ridkonst när Kyra håller clinic på temat problemlösning. Till sin hjälp kommer hon att ha två dressyr- och ett hoppekipage (vilka det blir tillkännages inom kort).

– Jag ser fram emot att träffa publiken i Jönköping och att få dela med mig av olika verktyg som kan hjälpa både ryttarna och publiken att lösa problem och svårigheter. Min förhoppning är att var och en får med sig något hem som de både vill och kan prova, på sin egen nivå. Oavsett om man är hopp- eller dressyrryttare, säger Kyra, som nu besöker Jönköping Horse Show för första gången.

– I min clinic vill jag visa publiken saker som de kan prova hemma, till exempel hur de kan arbeta hästen gymnastiskt och hur man når en bättre samling. Alla hästar man arbetar med kommer inte kunna gå Grand Prix, men alla hästar (och ryttare) kan bli lite bättre

Livekommenterar finalen av 4-årschampionatet

Under söndagseftermiddagen kommenterar Kyra finalen av 4-årschampionatet. Efter varje ritt kommer Kyra att lämna ett muntligt omdöme som både publik och ryttare får ta del av.

– Jag kommer att titta på fördelar samt eventuella nackdelar och försöka bedöma om jag tror det kommer att vara tillräckligt enkelt för hästen att utbildas mot högre klasser. Jag vill också gärna hjälpa både ryttare och publik att förstå att man kan vara nöjd med hästen oavsett om man vinner eller ej. Att rida championat är en utbildningsmöjlighet för den unga hästen.

Kyras Frågelåda

Inför Kyras clinic bjuds besökare in att ställa sina frågor till Kyra genom att skicka ett e-mail märkt “Kyras Frågelåda” till kontor@jonkopinghorseshow.com. Av inkomna frågor kommer ett urval att besvaras live av Kyra under clinicen.

– Kyra sitter på en kunskap som få andra inom vår sport och det känns väldigt speciellt att kunna erbjuda både publik och tävlande den här möjligheten. Att genom frågelådan dessutom kunna facilitera en konversation mellan vår publik och en sådan ridsport legend ska bli riktigt roligt, säger Lisen Bratt Fredricson, en av initiativtagarna till Jönköping Horse Show.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.