Charlotte Fry - Glamourdale. Foto FEI/Jon Stroud

[London] Svart magi – personbästa av guldekipaget

Inte oväntat segrade VM-gulmedaljörerna Charlotte Fry och Glamourdale överlägset i världscupdressyren som reds i London på fredagen. De bjöd hemmapubliken på personbästa – trots en miss i ettorna.

Charlotte Fry – Glamourdale. Foto FEI/Jon Stroud

Vid VM i Herning i augusti sopade brittiska Charlotte Fry och hennes svarta holländska hingst Glamourdale hem guldet i küren med 90.645 procent. Nu fick Lotties hemmapublik inte bara se ekipaget vinna i världscupen under London International Horse Show, de fick också de dem slå personbästa med 90.995 procent.

Gareth Hughes – Briolinca. Foto FEI/Jon Stroud

Britterna kunde även njuta av en silverritt från Gareth Hughes med Briolinca, som gjorde perfekta byten och visade en fantastisk balans. Trots att de misslyckades med den sista halten samlade de 84.950 procent.

Trea blev Ingrid Klimke, fälttävlansikonen som nu tagit en fast plats i dressyrens världstopp med Franziskus, trots att hästen blev mycket spänd innan start då det var mycket oväsen på arenan. Ingrid, som vann förra världscupomgången i Stuttgart i november, fick nu 83.170 procent.

Ingrid Klimke – Franziskus. Foto FEI/Jon Stroud

Charlotte Fry, som även vann torsdagens korta Grand Prix, sa efter segern:

– Efter igår kväll kunde jag känna att han var i bra form, han har verkligen blivit starkare sedan Herning och ikväll var han så ivrig att han försökte gå in i ringen innan han skulle för att han var så exalterad.

”Han är bättre än han var i Herning och vi förbättrar oss hela tiden”

– Stödet från publiken ikväll var otroligt, och att avsluta detta fantastiska år här är underbart! Det är nästan omöjligt att summera 2022 – det har varit otroligt och att komma till London och uppträda inför min hemmapublik är den bästa känslan och det bästa sättet att avsluta året på!, sade Fry.

– Jag hade en så enkel, rolig ritt. Han är bättre än han var i Herning och vi förbättrar oss hela tiden. Paris (OS 2024) är definitivt målet, och vi får se hur det går tills dess.

– Att komma tvåa efter världsmästaren var en vinst för mig, och min häst är fantastisk!, sa Lotties landsman Gareth Hughes.
– Jag har aldrig tävlat inomhus med henne tidigare eftersom hon haft svårt för atmosfären så vi sparade henne till mästerskapen. Men vi tänkte att när hon förbättrades i år skulle vi ge det ett försök efter Herning.

Inga svenska ryttare red världscupen i London.

Idag tävlar Peder Fredricson, Angelie von Essen och Henrik von Eckermann i 1.55 och Peder och Angelie rider även en 1.50 i London. Imorgon söndag rider de alla världscupen, som sänds i SVT Play med start 13.20.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.