Lövsta Future Challenge segrare i varsin kategori. Till vänster Van Vivaldi och Tinne Vilhelmson Silfvén hemma på Lövsta och till höger Emma Jönsson och Gerion i Flyinge. Foto:KimC.nu by Ateni AB

Lövsta Future Challenge för dressyrhästar på banan igen

Efter några månaders tävlingsuppehåll startade Lövsta Future Challenge i dressyr upp för unga hästar. Etablerade ryttarprofiler toppade med unga hästar.

Grevagårdens RF stod värd för stort nationellt dressyrmeeting med 240 starter under helgen. Under lördagen reds de högsta klasserna och gav en eftermiddag fylld med svår dressyr.

Lövsta Future Challenge unga ryttare

Redan i mars kopplade Emma Jönsson och Gerion (KWPN f -11 e Jazz-Don Primero) greppet på serien genom att ta en första seger med Donizetti och andraplatsen med Gerion. Nu blev det seger på 71,029 procent, bästa resultatet i båda LFC-kategorierna, en särskilt stark prestation med tanke på att Emma kunde startat i båda kategorierna med sin unge Gerion. Under fredagens Intermediaire II som innehöll många ekipage från båda kategorierna vann de med marginal. Valacken ägdes tidigare av australiensiska OS-ryttaren Mary Hanna och tävlades i unghäst-VM 2017 med Briana Burgess där de tog en finalplats.

Emma Jönsson och Gerion på Flyinge under juni Foto: KimC.nu by Ateni AB

Mathilda Andersson Antelli och Chicago tog andra platsen på 69,853 procent.

Arkivbild på Matilda Antelli Andersson och Chicago från deras tid i Danmark. Foto: KimC.nu by Ateni AB

Lövsta Future Challenge unga hästar

En av tourens grundare är i år med på en av landets mest populära dressyrhingstar. Tinne Vilhelmson Silfvén startade 10-årige Van Vivaldi*)(KWPN f -10 e Vivaldi-Olivi) som gjort några få starter i Intermediaire II, senast i Wellington innan Covid-19 stängde ner sportevenemang. De segrade på 70,147 före Anette ChristensenEdvin och Emilie Nyreröd med Floppy Disc. De tre domarna Lena Mårtenson, Pia Fälth och Johan Ekenberg hade varsin favorit till segrare av topp-3 ekipagen.

Grand Prix med efterlängtad come-back

I deras första start på mer än två år klippte Malin Rinné och Scharmeur till med en seger i Grand Prix på 71,848 procent. Här slog hon till och med sin tränare Tinne Vilhelmson Silfvén som nu startade Etoine (KWPN f -08 e Vivaldi-Balzflug) med två fina Intermediaire II placeringar.

Malin Rinné och Scharmeur, arkivbild från Falsterbo 2017 Foto: KimC.nu by Ateni AB
Etoine och Tinne Vilhelmson Silfvén i internationell debut på Flyinge CDI3* 2019 Foto: KimC.nu by Ateni AB

 

Start- och resultatlistor

 

Den tredje kvaltävlingen i Lövsta Future Challenge går under dressyrveckan på Equestrian Weeks –  Breeders Trophy den 23 – 27 september på Flyinge.

Här är nuvarande poängställning Lövsta Future Challenge

 

 

 

Fotnot
*) I TDB står Van Vivaldi registrerad som SWB, det stämmer inte. Hingsten är grundregistrerad i det nederländska förbundet KWPN.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.