Hela laget med Alva Lander - Herbie Hancock Graftebjerg (längst till höger), Isabella Tovek - Happiness (längst till vänster), Denise Ljungkvist – Soega och Marina Mattsson - Quartermain. Foto/Montage: Kim C Lundin

Marina Mattsson EM-femma på yngsta hästen

Förväntningarna på enda svenska ekipage i U25-finalen var höga. Marina Mattsson och Quartermain infriade dem, klättrade i resultatlistan.

Individuella medaljer stod på spel i Grand Prix kür för U25. I år går U25-EM i Nederländerna på Hippischcentrum i Exloo. Det svenska ekipage som tagit sig till final är Marina Mattsson med valacken Quartermain, yngst av alla hästar i startfältet med sina  9 år. Klassen dömdes av Francis Verbeek-van Rooy, Magnus Ringmark, Susanne Baarup, Peter Stor och Francisco Guerra Diaz.

Medaljstriden kom att stå mellan de två ekipage som visat framhovarna under mästerskapet. Unga Charlotte Fry var oslagbar med Dark Legend och fick över 82,145 procent, se ride-tv intervju med henne. Det blev igår individuell seger för henne och tvåa blev Jill-Marielle Becks med Damon’s Satelite för Tyskland på 79,265 procent, idag flera procent efter Charlotte Fry. Bronsplatsen gick till Lisa-Maria Klössinger med FBW Daktari som blivit allt bättre under mästerskapet.

Marina Mattsson var otroligt nöjd med Quartermain, som känts allt bättre för varje dag som gått, se poängen här.
– Jo, allt gick faktiskt bättre i dagens final. Kanske att han var lite långsam innan sista passagen och uppridningen men mycket var riktigt bra idag. Vi gjorde bra piaff och bra passage. JAg är jättenöjd.
Kändes han trött efter tre dagar, han är yngsta häst med?
– Nej, faktiskt inte. Snarare har han bara blivit bättre och idag satte vi allt och det är härligt när den känslan överensstämmer med procenten från domarna också.

Går det lätt att köra hem nu?
– Ja, nu rullar vi hem i medvind utan problem, jag och min hästskötare kan turas om att köra så det kommer att gå lätt.

Vad har ni för planer i höst du och ”Qorren”?
– Vi ska rida ett Lövsta Future Challenge kval till och hoppas ta oss till Friends såklart. Sen tror jag vi startar en vanlig Grand Prix för att öva lite inför nästa år.

 

Medaljer
Guld Charlotte Fry / Dark Legend Storbritannien 82,145 procent
Silver Jill-Marielle Becks / Damon’s Satelite Tyskland 79,265 procent
Brons Lisa-Maria Klössinger /FBW Daktari 78,01 procent
Bästa svensk 5:a Marina Mattsson / Quartermain 76,6 procent

Resultat klass
Deltagande ekipage

U25-rankning
Arrangörens hemsida

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.