Marina Mattsson och Quartermain, bästa svenska ekipage i Exloo. Foto: Kim C Lundin

Marina Mattsson och Quartermain i EM-final

Tyskland, Storbritannien och Danmark lade beslag på de första individuella medaljerna – Sveriges bästa ekipage blev sjua individuellt.

Individuella medaljer stod på spel i Grand Prux för U25. I år går U25-EM i Nederländerna på Hippischcentrum i Exloo. Det svenska ryttarna är Alva Lander / Herbie Hancock Graftebjerg, Isabella Tovek / Happiness 26, Denise Ljungkvist / Soega och Marina Mattsson / Quartermain. För alla utom Marina är det första mästerskapet i den här kategorin men de har alla gott om mästerskapsrutin även om både Soega och Quartermain är unga hästar. Klassen dömdes av Francis Verbeek-van Rooy, Magnus Ringmark, Susanne Baarup, Peter Stor och Francisco Guerra Diaz.

De svenska ekipagen mötte i lag klassen hårt motstånd från vanligtvis starka nationer som Tyskland, Nederländerna och Danmark men även Storbritannien som var överraskningen.  Unga Charlotte Fry som nyss tog hem unghäst-VM i en åldersklass med Glamourdale red här Dark Legend, se ride-tv intervju med henne. Det blev igår individuell seger för henne och idag en silvermedalj. Segrade gjorde lagklassens tvåa Jill-Marielle Becks md Damon’s Satelite för Tyskland på 75,385 procent, bara hundradelar före Charlotte Fry.

Marina Mattsson var nöjd med Quartermain, hon hade en bättre känsla i ritten även om det var två misstag som kostade, se poängen här.
– Jo, vi hade fel i serierna, inga stora saker men det blir dyrt och sen lite feltramp i den andra piaffen. Det är lätt att glömma att Quartermain är ganska orutinerad ännu, detta är bara hans andra stora tävling i livet.
Är konkurrensen svårare i år?
– Ja det känns som om många länder kommit ifatt oss. I Sverige var vi så tidigt ute med U25 tack vare Lövsta Future Challenge och hade ett försprång, nu är alla mer på banan. Det är hård konkurrens i toppen.

Vad gör du inför fredagens kürfinal?
– Jag hade en bra och lagom värmning idag, här är cirka 24-25 grader, skönt väder. Imorgon försöker jag få till lika bra framridning och sen inte göra några fel på banan, då blir allt bättre.

Medaljer
Guld Jill-Marielle Becks / Damon’s Satelite Tyskland 75,385 procent
Silver Charlotte Fry / Dark Legend Storbritannien 75,308 procent
Brons Victoria Vallentin / Ludwig der Sonnenkönig 74 procent
Bästa svensk 7:a Marina Mattsson / Quartermain 71,974 procent

Resultat klass
Tidsprogram
Fredag 17 augusti Individuell klass U25 kür 13:15-16

Deltagande ekipage

U25-rankning
Arrangörens hemsida

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.