Judy Reynolds - Vancouver

Mästerskapshästen pensioneras

Nu pensioneras den legendariska dressyrhästen som varit draglok för en hel nation in i den internationella dressyren.

Nu pensioneras Irlands genom tiderna mest framgångsrika dressyrhäst och kommer inte att vara med vid OS i Tokyo. Tillsammans med Judy Reynolds har nu 19-årige KWPN-valacken Vancouver har under sin internationella karriär som varade i tio år gått alla stora mästerskap med början vid VM i Caen 2014. De har kvalificerat sig till tre världscupfinaler, 2016, 2017 och 2019 med 8:e, 4:e och 11:e plats som resultat.

Vancouver, som går under smeknamnet JP, var en banbrytare för den irländska dressyrsporten och vid EM i Rotterdam 2019 var han med och tog det irländska laget till en historisk sjundeplats. I küren slog de personligt rekord med 85.589 procent.

Judy Reynolds skriver på Instagram:
”Tack JP! Jag vet att jag alltid har sagt att JP bestämmer själv när det är dags att gå i pension. Men nu var jag tvungen att fatta det beslutet åt honom.
Den här hästen har mer hjärta än du kan föreställa dig. Vid 19 års ålder försöker han fortfarande ge mig allt. För mycket. Jag har bestämt mig för att det nu är dags att inte be honom om mer.
En bra häst kan bära dig runt hela världen och tillbaka igen.
1 OS-final
3 världscupfinaler
1 VM-final
1 EM-final
En bra meritlista för en häst, men en fantastisk för en häst som många inte trodde var bra nog.
Många har frågat mig varför jag har väntat ända tills nu med det här beslutet, men faktum är att JP fortfarande vill jobb och vi har gett honom varje chans att framträda på världens största arena en gång till, men ack, det var inte menat att bli så.”
Judy Reynolds tackar också alla som hjälpt henne och Vancouver i karriären och avslutar:
”JP, du din legend.”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.