Mest läst 2022: Patrik Kittel tar efter hoppryttarna ”Inspireras av Peder”

Patrik Kittel pratade om hur han ”snott” från hoppningen – eller kanske snarare inspirerats. Och konstaterar självkritiskt att dressyrvärlden kanske har en lite skev hästhantering. Det blev en av de mest lästa och delade texterna på Ridenews 2022.

– Brukar alltid skoja om att dressyrhästarna kommer ledda av två personer och med två grimskaft. Så kommer hästskötarna till hoppningen med en cigg i munnen och själv med tre hästar på rad. Så kommer dressyrryttaren – Ååååå! Alla ska flytta sig! sa Patrik Kittel i ett klipp hos SVT.

Han menar att även dressyrhästarna kan lära sig att vara ”på och av” – engagerade i tävlingssituationen, men sedan slappna av.

– Jag inspireras mycket av Peder Fredricson. Ta det som är bra och gör det till eget, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

– Hoppningen rider lättare hemma och åker mer på tävling, och jag har gjort som de, rider grundträning hemma och sen maxar upp på tävling, säger Patrik Kittel.
Det verkar ge resultat, då Patrik har haft en av sina bästa säsonger hittills i år med nio internationella segrar.

– Man tror att hästar glömmer men det gör de inte, man kan det man kan, det har jag blivit tryggare i, ett väldigt bra år hittills.

Han får också frågan om hur han ser på hoppryttarnas sätt att prata om vikten av att våga vinna och sätta höga mål.

– Jag tror alltid man själv siktar på att vinna, men så fort man säger det högt så tror jag också man gör det till en sanning, så där tror att jag också ska börja ta efter hoppningen, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Se klippet här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.