Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy i Göteborg och i Stockholm. Foto: Kim C Lundin

Missade VM – siktar mot Top 10 på SIHS

Danmarks bästa dressyrryttare Cathrine Dufour tävlade sin unga påläggskalv i Flyinge. Svedan över ett missat VM med Atterupgaards Cassidy sitter i men nu planeras comeback – i Sverige.

Under EM i Göteborg var Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy (DWB f -03 e Caprimond-Donnerhall, uppf Atterupgaard) en verklig utmanare till Isabell Werth och Weihegold. De tog lagsilver samt två individuella medaljer och ligger ännu på fjärde plats på världsrankningen i september innan de nya VM-resultaten möblerar om.

Många dressyrentusiaster såg framemot duellen mellan kronprinsessan Dufour och Die Queen Werth på VM med  amerikanska Laura Graves med i leken. Allt var klart för avresa till VM i Tryon när beskedet kom att Cassidy var skadad.

Vad hände och hur mår Atterupgaards Cassidy nu?
– Det var så dumt egentligen. Han går alltid i hage på förmiddagarna med benskydd och bandage på, emellanåt så pillar han av sig sina skydd. Just den här dagen hade han gjort det och på väg in från hagen så var han sprallig och slog på sig på ett ben, berättar Cathrine Dufour som nu kan le åt eländet.

Var det allvarligt?
– Egentligen inte, men det sate stopp för träning och förberedelser. Jag hade kanske kunnat pressa det men ag ville inte åka till ett VM bara 90 procent förbered. Cassidy har varit frisk sju mästerskap på raken för mig, han förtjänar att vara helt i form när det ska presteras.

Hur igång är ni?
– Vi är bra igång igen men jag kommer att avstå världscuppremiären i Herning, det blir för tidigt. Istället satsar vi mot Stockholm, SIHS och Friends. Jag älskar att rida för svensk publik.
– Jag ska försöka rida världscupen i vinter, det vore så häftigt att rida final i Göteborg i april, det är en fantastisk tävling.

Hur bra blir din yngre häst Bohemian?
– Han är så begåvad men mycket olik Cassidy, nästan tvärtom i det mesta. Han har så lätt för alla samlade rörelser och piaff och passage är så naturligt för honom. Det är en rejäl gosse, cirka 1,77 m, som är lugn och trygg med mig på ryggen men ganska ängslig från marken. När jag är i sadeln litar han på mig.

Bohemian och Cathrine Dufour i Flyinge. Foto: Kim C Lundin

Har du ridit honom länge?
– Bohemian har varit i stallet sedan unga år men under 2016 när jag satsade mot OS red Katrine Kraglund honom och de red unghäst-VM. Sedan kom han tillbaka till mig.
– Jag hoppas kunna starta honom i någon världscup, han debuterade i Grand Prix i våras men är så cool så jag tror det kan fungera.

Bohemian och Cathrine Dufour i Flyinge. Foto: Kim C Lundin

Cathrine Dufour åkte hem från Flyinge med två segrar på Bohemian. När Bohemian gick unghäst-VM segrade han i lilla finalen och blev åttonde placerad i finalen.

Start- och resultatlistor

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.