Wynja Eriksdotter Rubin med Wacos Rache, segrande My Sandgren med Twenty Two och Emilia Bergåkra på Jarno RP. Foto: Kim C Lundin

My Sandgren segrade i ponnyernas ”friåkning”

Falsterbo Horse Shows ponnykür är ett hett eftertraktat mål för landets ponnyryttare. Åtta fick chansen, ett ekipage tog hem både kval och final.

En av de största publikattraktionerna på Falsterbo Horse Show är ponnykür, en riktig sötchock. Duktiga ponnyryttare har komponerat program och satt musik till och till det kommer sportmomentet med nerver i svallning och rejäl konkurrens. Precis som i konståkningens fria åkning. Årets upplaga dömdes av Mette Ubbesen från Danmark, Lars Andersson ochMaria Carlsson inför väl besatta läktare.

I kvalet var det regn och vädersvårigheter, många ekipage hade svårt att komma till sin rätt. Lite scenskräck satt i för några men det är bara att komma igen – alla i publiken vet hur bra varje ekipage har varit för att ta sig hit. Enda med wildcard-biljett var det danska ekipaget som tog en fin fjärdeplats.

Segrade gjorde i kval som i final My Sandgren på danske ridponnyhingsten Twenty Two. De har ett fint svårt program men ritten stördes av en del fnysande och fräsande från Twenty Two. Nivån räckte till seger på 72,25 procent. Efter en tajt fight blev Emilia Bergåkra tvåa på Jarno RP precis före Wynja Eriksdotter Rubin med Wacos Rache.

Ryttarintervjuer
Siri Ryrstedt på söta Drizzle var strålande glad efter sin ritt.
– Jättenöjd med ritten.  Helt fantastiskt att rida i Falsterbo, drömt om det länge. Min Drizzle ställer alltid upp och gör det man ber henne om.

Siri Ryrstedt med Drizzle Foto: Kim C Lundin

Elliot Nilsson och Dogge Doggelito hade en lite jobbig start på sin ritt.
– Han blev rädd troligtvis på grund av att de med grinden rörde sig och han var rädd för dem igår, jag hörde sen inte musiken. Sen blev det också spänning på grund av att det samtidigt var stökigt på hoppbanan. Det är första gången jag red kür, men tycker trots allt att det är jättekul att få rida i Falsterbo.

Elliott Nilsson och Dogge Doggelito Foto: Kim C Lundin

Emilia Berglund Bergåkra med godkände hingsten Jarno RP 145 red i Falstero för första gången.
– Jag är väldigt nöjd, trots att han var spänd inne på banan på grund av atmosfären. Jag tycker det är superhäftigt att få rida i Falsterbo, jag varit här varje år sedan jag föddes. Jarno är alltid pigg, glad och arbetsvillig, bäst.

Emilia Bergåkra och Jarno RP Foto: Kim C Lundin

Wynja Eriksdotter Rubin rider godkände hingsten Wacos Rache MW RP 179  och fick till en bra ritt.
– Jag är nöjd, revanschsugen efter igår då tyglarna gled för mig. Falsterbo är roligaste tävlingen i Sverige, jag älskar att vara här. Waco är som en stor häst att rida, jag lär mig väldigt mycket som jag har nytta av från honom, väldigt arbetsvillig.

Wynja Eriksdotter Rubin med Wacos Rache RP Foto: Kim C Lundin

My Sandgren och Twenty Two tog hem segern men hade en ovanlig störning i sin ritt.
– Han hostade sig igenom programmet efter att han har grävt i boxen. Jag tycker det är jättekul att vara i Falsterbo, jag var revanschsugen då jag kom tvåa i finalen med B-ponnyn Stenbroåsens Ante. Twenty Teo är toppen, han ger en sån fantastisk känsla varje dag.

 

 

Twenty Two och My Sandgren Foto: Kim C Lundin

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Foto: Kim C Lundin
Citat: Thilda Rimsäter

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.